joi, 24 aprilie 2008

Despre motive


Pentru a evita posibile interpretari sau procese de intentie , consider utile urmatoarele precizari :


1. Nu am nici pretentia si nici intentia de a reprezenta pe altcineva in afara de mine ; singura legitimitate de care ma prevalez este aceea de cetatean al Sighisoarei , nascut si crescut in acest oras , din parinti , bunici si strabunici care au apartinut locului , platitor de taxe , impozite si alte asemenea ( prea multe ) biruri . Aceste doua stari de fapt imi dau dreptul sa intreb orice pe oricare functionar al statului sau al comunitatii , ales sau numit , si care este platit din banii stransi cu japca ( si ) de la mine .

2. Constat ca o mana de oameni , putini si cu putine calitati , dar manati de o pofta patologica de bani nemunciti si putere nemeritata , au reusit , prin minciuna si impostura , sa uzurpe puterea conferita de cetateni statului , atat la nivelul institutiilor locale , cat si la nivelul institutiilor centrale .

3. Acesti impostori si uzurpatori au reusit sa penetreze toate institutiile vitale ale statului ; au deturnat rolul firesc si legitim al acestora si le folosesc in interes propriu si de grup , in contra legilor omenesti si a celor divine , si impotriva intereselor cetatenilor .

4. Constienti fiind ca daca pierd puterea vor primi plata pe masura nelegiuirii lor , acesti uzurpatori fac tot ceea ce pot pentru a pastra puterea si pentru a-si intari pozitia si privilegiile . Oricine le arata adevarata fata este ostracizat si prigonit cu puterea pe care o da banul si posibilitatea de a dispune de forta oarba a institutiilor statului .

5. Cu toate ca a te impotrivi acestor impostori si uzurpatori pare a fi cel putin o imprudenta , nu pot alege alta cale ; si aceasta , din simplul motiv ca , daca tac , consimt . Iar eu nu pot accepta aceasta stare de lucruri , indiferent de consecinte .

6. Celor care , fie din prostie , fie din interes si rea credinta , fie pur si simplu din cauza ca au suflete de sluga , se vor face avocatii acestor impostori si uzurpatori , le atrag atentia ca nu sunt un bun crestin : daca voi primi o palma , nu numai ca nu voi intoarce si obrazul celalalt , dar o voi inapoia stransa in pumn .

7. Iar celor care , fie din naivitate , fie din convingerea irationala ca aceasta este starea normala a lucrurilor , vor alege sa intre in polemici inutile , le cer sa se limiteze la fapte . Nu ma intereseaza nici opiniile proprii si nici interpretarile personale ale celor care fac parte din categoriile amintite . Nu voi raspunde nici unui fel de sofism . Sunt gata sa accept , insa , orice fapt care , dintr-un motiv sau altul , mi-a scapat din vedere .

Acestea fiind spuse , le sugerez celor care gandesc ca mine sa nu mai taca . Sa foloseasca toate mijloacele care le stau la indemana pentru a se impotrivi acestor impostori si uzurpatori , care , in ultima instanta , ne talharesc banii munciti si vor sa ne ia si libertatea , atata cata (mai) este .


Si , cu toate ca nu sunt , nici prin structura , nici prin convingeri , un adept neconditionat al democratiei ( si in nici un caz nu sunt convins de pseudo democratia profesata de acesti impostori si uzurpatori , care traiesc din parazitarea si spolierea cetateanului numit de ei “ simplu “ ) , incepeti prin a a uza de unicul instrument relativ valid pe care democratia ni-l ofera : stampila . Nu-i mai votati la urmatoarele alegeri . 

Niciun comentariu: