miercuri, 23 iulie 2008

vs. Electrica

CATRE
JUDECATORIA SIGHISOARA


Domnule presedinte ,

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , avand calitatea de reclamant , prin prezenta

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

chem in judecata SC FILIALA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE “ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD” S.A. – prin subsidiara AGENTIA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE TARGU MURES , cu N.R.C. J08/2104 /2007 , C.I.F. RO 22196308 , cu sediul in Targu Mures , str. Tamas Erno nr. 3 , avand adresa de comunicare a citatiilor TG. MURES , str. Calarasilor nr. 103 , pentru ca , prin hotararea ce veti pronunta , sa :

1. obligati ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD S.A. sa depuna la dosarul cauzei mandatul special si valid incheiat cu SRR si SRTV , mandat in baza caruia este imputernicita sa colecteze taxa radio TV de la consumatorii persoane fizice si juridice .
2. constatati faptul ca ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD S.A. in calitate de furnizor de energie electrica nu are calitatea de proprietar al creantei intitulate taxa radio TV .
3. constatati faptul ca , in consecinta , ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD S.A. nu poate emite facturi care sa contina taxa radio TV catre consumatorii de energie electrica , intrucat nu este titulara acestei creante , iar contractul incheiat cu respectivii consumatori nu contine nici o clauza care sa-i permita o atare pretentie .
4. constatati faptul ca practica ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD S.A. de a percepe penalitati de intarziere aferente taxei radio TV este ilegala , abuziva si fara nici un temei contractual .
5. obligati ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD S.A. sa comunice ce comision incaseaza de la SRTV si SRR din colectarea acestei taxe , si care este justificarea legala a faptului ca , prin retinerea acestor comisioane devine , practic , beneficiar indirect al taxei radio TV.
6. constatati ca este abuziva , nelegala si netemeinica practica ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD S.A. de a conditiona furnizarea serviciului de energie electrica catre acei consumatori care , desi au la zi plata energiei electrice , sunt amenintati cu debransarea in cazul in care refuza plata taxei radio TV.
7. obligati ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD S.A. sa nu mai includa in facturile emise catre consumatori taxa radio TV datorita atat lipsei cadrului contractual intre aceasta si clientii sai , cat si intrucat , conform legilor 193/2000 si 296/2004 privind Codul Consumului , un comerciant nu poate sa emita facturi catre clientii sai decat pentru consumul serviciilor sau produselor proprii ori revandute dupa cumpararea de la alti comercianti .
8. obligati parata la plata cheltuielilor de judecata si onorariu de avocat .

MOTIVARE

In fapt , SC FILIALA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE “ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD” S.A. – prin subsidiara AGENTIA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE TARGU MURES , factureaza catre subsemnatul , fara a avea o justificare contractuala , taxa radio TV si penalitati pentru neplata la termen aferente acesteia .
In drept , imi intemeiez actiunea pe prevederile art. 1 (1) si (3) si art. 14 din Legea nr. 193/2000 , modificata prin Legea 363/2007 , art. 10 si art. 74 din Legea 296/2004 .

Anexez prezentei , in copie , ultima factura emisa de AGENTIA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE TARGU MURES , care contine taxa radio TV.
Prezenta o depun in doua exemplare .
Fata de cele aratate , solicit respectuos sa hotarati .

Sighisoara , 23 iulie 2008
Staicu Florin

2 comentarii:

Anonim spunea...

“The useful “work” of creating light by having the current flow through the bulb, does not “use up” any current, and more importantly, it does not “use up” any energy. Energy cannot be “used up” - it just gets transformed from one form to another. This is difficult to understand as we have been taught we have to keep buying energy from the electricity supply companies to power our equipment. The false idea is that we buy the energy, and it then gets “used up” in the equipment, so we have to buy some more to keep the equipment going. We accept it because that’s what we were taught. It isn’t true.”

Cred ca citatul vorbeste de la sine… Interesant?

tic

Florin Staicu spunea...

Principiul este interesant si bine cunoscut : “in natură nimic nu se pierde , nimic nu se câştigă , totul se transformă (Lavoisier) .

O ciudata transformare a suferit si forma de proprietate asupra sistemului energetic national . Transformare numita de catre interesati , cu tupeu , transfer de proprietate . In paranteza fie spus , acest tip de transfer este definit de toate Codurile Penale ale lumii , de cand acestea exista , prin infractiunile de furt , inselaciune si talharie .

Dar sa revin la subiect . In Romania , sistemul energetic national este creatia poporului roman . Nu a unei entitati particulare individuale , nu a unor “investitori” straini , ci a parintilor si a bunicilor fiecaruia dintre noi . De exemplu , in Sighisoara , electrificarea s-a incheiat in anii ’68 sau ’69 , prin munca sustinuta depusa , printre altii , si de catre tatal meu .

In anii fericirii capitaliste , printr-o simpla trasatura de condei , acest sistem energetic a fost furat celor care l-au creat , devenind o entitate care functioneaza dupa legi proprii si in folosul unor talhari de exceptie . Asa s-a ajuns la preturi care cresc sustinut si discretionar si la o multime de alte abuzuri comise de catre cei care s-au infeudat pe munca unui popor .

Si , indiferent de povestile pe care le tot auzim de 20 de ani incoace , cu piata libera , cu economia globala , cu legea cererii si a ofertei , si alte asemenea basme , un furt ramane un furt .

P.S. Primul termen de judecata a fost fixat in 30 oct. 08 , ora 8.30 .