miercuri, 9 iulie 2008

Uniunea Europeana sau Marea Amagire (II)

- Cand visul devine cosmar -

Este stiut faptul ca drumul care duce spre iad este pavat cu intentii bune . Din aceasta categorie face parte , probabil , si intentia “euro”deputatei Marianne Mikko (Grupul Socialist din Parlamentul European) , originara din Estonia 
Care deputata , in data de 3 iunie a.c. , a initiat o procedura care are in vedere , nici mai mult nici mai putin decat “reglementarea” cyberspatiului .
Mai precis , deputata in parlamentul UE vizeaza introducerea controlului asupra blogurilor . Pentru inceput , conform unui raport al Comisiei pentru Cultură a Parlamentului European , Uniunea Europeana va inregistra , cataloga si numerota toti bloggerii din UE . 






Marianne Mikko justifica masurile propuse afirmand ca , in pofida faptului ca blogosfera “a fost pana acum un loc al bunelor intentii si a fost in general caracterizat de intentii sincere” , nu este exclus ca , pe viitor , sa devina “o sursa de poluare a cyberspatiului” . Pentru a preveni aceasta amenintare , bloggurile si bloggerii trebuie inventariati in vederea “etichetarii de calitate” . De asemenea , bloggerii vor trebui sa-si decline identitatea si sa precizeze motivele pentru care scriu .

Raportul deputatei mai prevede obligativitatea stabilirii unor masuri legale care sa poata fi folosite de autoritati si interesati in eventualitatea unor procese , precum si reglementarea dreptului la replica . 
In sprijinul Mariannei sare si parlamentarul european liberal , germanul Jorgo Chatzimarkakis (!?) , care considera ca , “desi bloggerii nu pot fi considerati in mod automat o amenintare” , acestia pot reprezenta “grupuri de presiune sau grupuri profesionale”. Acesta mai afirma ca “blogurile sunt instrumente puternice si pot reprezenta o forma avansata de lobby , care la randul sau poate fi considerat drept o amenintare” . O insiruire de “pot” si de “poate” , fara precizarea unui mic amanunt , cu totul nesemnificativ : pentru cine pot fi bloggurile “o amenintare” . 

Din nefericire , randurile de mai sus nu sunt o gluma . Ele prefigureaza , in mod cu totul si cu totul explicit , cam cum arata viitorul pe care ni-l pregatesc “artizanii” Maretei Uniuni Europene . Aviz naivilor si idealistilor …
Pentru cei interesati sa verifice realitatea faptelor , “cyberspatiul” le sta , inca , la dispozitie . Ca punct de plecare , sugerez adresa http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/058-31021-161-06-24-909-20080605STO30955-2008-09-06-2008/default_en.htm
 
Nu scapati insa din vedere cui apartine site-ul …

Niciun comentariu: