duminică, 13 iulie 2008

Uniunea Europeana sau Marea Amagire (III)

Motto : “pe samizdat am ratat zilele trecute o dezbatere superprovincială despre coana IOROPA, care-i la modă acuma cu luat şuturi în fund. reţin din articole + comentarii că europa e de vină pentru mai toate relele din românia.” – Hans Hedrich (Sighisoara Durabila)
…”Sigur , libertatea de expresie nu e incalcata , insa ai nevoie de tot mai mult curaj pentru a indrazni sa spui ceva in contra curentului dominant . Pe scurt , in Europa contemporana , ca si in URSS-ul lui Brejnev , ai dreptul sa gandesti ce vrei , cu conditia de-a exprima numai ceea ce ideologia iti ingaduie . Oamenilor nu li se impune ce sa creada , ci li se cere numai sa se comporte ca si cand ar crede . Sau , daca nu , SA TACA (s.m.) .
Bineinteles , in Europa (…) , adica cel care gandeste altfel si indrazneste sa se exprime asupra subiectelor sensibile , nu este automat trimis in Gulag . Numai ca presiunile la care este supus sunt asa de mari , incat el va fi obligat mai devreme sau mai tarziu la tacere sau marginalizare .
Mi-e teama ca acesta sa nu fie decat un inceput pentru lucruri ceva mai grave .
In unele tari europene , legea interzice exprimarea opiniilor negationiste , xenofobe sau rasiste , ca si incitarile la ura rasiala sau apologia crimelor impotriva umanitatii . Trebuie sa constatam cat de subreda este definirea acestor delicte” …
Vladimir Bukovski – “Uniunea Europeana … o noua URSS ?” , pag. 52

“Sincer sa fiu , sunt surprins de modul in care oamenii accepta “corectitudinea politica” . Bolsevicii au trebuit sa extermine vreo patruzeci de milioane de oameni pentru a-si putea instala monopolul gandirii . In Europa , acesta a fost acceptat fara ca nimeni sa traga vreun foc de arma . E socant . Faptul ca nu mai poti vedea o dezbatere de idei decat prin grila a ceea ce este “corect” politic (sau nu) este in ochii mei cea mai mare amenintare la adresa libertatii , de cand a cazut comunismul si pana astazi . Stim de la Orwell : controlul limbajului inseamna controlarea gandirii . Atunci cand , plecand de la un punct de vedere strict ideologic , oamenii decid ce trebuie spus , urmati fiind – din prostie sau frica – de majoritatea concetatenilor , e clar CA SUNT SEMNE DE FURTUNA LA ORIZONT .
Se mai poate prevedea ceva grav fara riscul de a gresi : aceasta Uniune (Europeana , n.m.) se va prabusi precum raposata Uniune Sovietica . Intr-un anume fel , esecul ii este inscris in codul genetic , EXACT ca in cazul celeilalte . Cand se va prabusi ? Greu de prezis . … Problema cu Uniunea Europeana este ca risca sa ne ingroape pe toti sub daramaturile ei , intr-o catastrofa economica si cu probleme etnice la fel de complicate ca cele ale Balcanilor , daca nu cumva si mai grave . … Tot ceea ce avem de facut e sa acceleram ritmul prabusirii , fiindca cu cat se va produce mai repede , cu atat va fi mai bine pentru toata lumea” .
Vladimir Bukovski – “Uniunea Europeana … o noua URSS ?” , pag. 160-161
“Imensa fabrica de legi cu centrul la Bruxelles voma incontinuu directive , reguli , decizii , recomandari si opinii , toate pretinzand ca faceau “Europa” mai buna , mai sigura , mai dreapta , mai bine organizata , mai responsabila ecologic . Dar oricine studia in detaliu mecanismele acestei mase de reglementari putea vedea ca o parte INFIM DE MICA din ea isi realiza cu adevarat obiectivele revendicate ; iar un motiv era acela ca nici macar nu aveau menirea de a le realiza . Unul dintre cele mai crude adevaruri ale proiectului , greu de perceput pentru orice neavizat , era acela ca adevaratul motiv pentru tot ceea ce luase sub tutela ei incepand cu 1952 NU ERA CREAREA UNEI LUMI MAI BUNE IN INTERESUL CETATEANILOR EUROPEI , ci pur si simplu promovarea unei integrari din ce in ce mai mari – in ultima instanta , singurul scop real al proiectului . Dovezile in acest sens se pot vedea tocmai in masura in care zecile de mii de legi ale sale nu reusesc sa realizeze in practica obiectivele declarate ca pretext pentru emiterea lor” .
“Procesele extraordinar de complexe , obscure si fara o responsabilitate clara prin care numai Comisia poate genera noi propuneri de legi au expus-o , inevitabil , potentialului de coruptie pe o scara COLOSALA” . …
Christopher Booker , Richard North - “The Great Deception – A Secret History of the European Union”, pag. 305 , 306 .

Niciun comentariu: