luni, 13 octombrie 2008

O polemica ... V

81. D-lui Tremure , despre Pearl Harbour scris de florin staicu, on 13-10-2008 15:44

Cateva cuvinte despre bombardamentul atomic din 1945 . Afirmati ca “a fost raspunsul Americii la bombardamentul prin care Japonia a atacat SUA la Pearl Harbor in 1941” . Ma indoiesc ca nu cunoasteti faptul ca Pearl Harbor a fost pretextul care a permis Statelor Unite sa intre in razboi . Asa , cam ca mai recentul “9.11”. Nu intru in amanunte . Fapt este ca Roosevelt , in pofida tupeului cu care a numit ziua de 7 decembrie “o zi a infamiei” , a cunoscut perfect planurile Japoniei .

In anul 1995 , o comisie de ancheta a Congresului SUA , condusa de senatorul Strom Thurmond , a fost impiedicata sa cerceteze documentele militare privind chestiunea in discutie , depozitate in Crane , Indiana . Documente care sunt de natura sa clarifice chestiunea . Intr-un fel sau altul . Oare de ce ? Daca sunteti interesat de subiect , va sugerez sa incepeti prin a urma link-ul http://www.independent.org/newsroom/article.asp?id=445 .

Una peste alta , japonezii au atacat o baza militara , atac soldat cu cca. 3000 morti si raniti . Americanii , in spiritul onoarei care le este caracteristica , au ras de pe fata pamantului doua orase , ucigand peste 220.000 de persoane , printre care femei , copii si batrani . Asta la 3 luni dupa ce Germania capitulase .

Inchei acest subiect nu inainte de a constata ca recurgeti , din nou , la un sofism pernicios : japonezii au comis atrocitati , au refuzat sa capituleze neconditionat , obligand americanii sa testeze bomba atomica . Prin urmare , crima americanilor este justificata , si , de fapt , nici nu este crima ; cum concluzionati d-vs. , “La razboi, ca la razboi!” .

Pe curand , Florin Staicu .

Niciun comentariu: