vineri, 23 iulie 2010

Incepe țigănia


Oricât m-aş strădui , nu pot aprecia numitul festival medieval altfel decât aşa : o țigănie . O țigănie de pe urma careia o mână de imbuibați lacomi mai pun un deget de slănină pe ceafa nesimțit de groasă , subtilizând banu’ public și tâlhărind “turiștii” . Turiști care se bulucesc unii-ntr-alții ca oile-n strungă , căscând gura , ca proștii , la “cavalerii” şi “domnițele” costumați si costumate ca nişte paiațe . Totul intr-un penibil care bate spre grotesc .  
Dincolo de aceste aprecieri - parte subiective , câteva imagini cu starea in care a ajuns Cetatea dupa o grămadă de ani şi o grămadă de bani risipiți in tot felul de reparații , pavări si repavări :    

                                            Buricu' Cetatii dupa mai bine de 5 ani de reparatii , pavari si repavari .
                                                    
                                                     Cale de acces in Cetate dinspre gara
                                                   

Cale de acces in Cetate dinspre Gara (alee) ; balustrada scarii zace
daramata de cel putin 18 luni . Observati cat de bine s-au 
dezvoltat buruienile .


Cale de acces dinspre "poligon" . 
Mizerie si delasare .
     
 Colac peste pupăză , peste toate aceste mizerii “organizatorii” (respectiv nesătuii incârdășiți in Asociația Turistică Sighişoara) au intins câteva sfori de care atârnă ceva zdrențe colorate . Posibil pe post de blazon . Atâta pot . Atâta-i duce mintea şi-i lasa calicia si cărpănoșenia ... 


Zdrente etalate pe post de blazon . A se remarca lipsa de interes
, respectiv nesimtirea organizatorilor : nu este arborat nici macar un singur stindard medieval (blazon) apartinand sighisorenilor .
P.S. Ca in fiecare an , au inceput penele de energie electrică (din cauză de supraconsum şi scurtcircuite) . Ma intreb (retoric şi oarecum fără rost) cine răspunde pentru neajunsurile şi pagubele induse de aceste intreruperi ...  

Un comentariu:

denisa spunea...

...codul galben mai lipsea din distributie....