joi, 14 octombrie 2010

Anul asta Mos Craciun vine mai repede ?



Am ajuns s-o traiesc si pe asta : s-aud zapciii tipand , ca din gura de sarpe , “hotii” ! Asta la numai cateva saptamani dupa ce am vazut politisti scandand , in fata Cotrocenilor , “iesi afara , jigodie ordinara” .

As fi ipocrit daca nu as sublinia , din capu’ locului , ca situatiile amintite m-au uns la suflet . Evident , din motive diferite . 

O sa ma refer , deocamdata , doar la prima ipostaza , cea in care am putut admira o mica armata de paraziti atinsi la “stimulente” care se stropseau si se ratoiau catre cei pe care-i slujesc , recte catre hoti , ca nu mai au cu ce sa-si plateasca datoriile si risca sa fie executati silit . S-o recunoastem : nici o ironie nu poate egala ironia sortii ...   

Lamentari cat cuprinde : de la “ne mor copiii de foame” pana la “n-avem bani de costume Armani , ca aia pe care-i controlam” . Dar cea mai tare dintre toate mi s-a parut urmatoarea : “am doua doctorate si sapte masterate si castig mai putin de 600 de lei” . Chiar asa ? SAPTE masterate ? Plus DOUA doctorate ? La nici 40 de ani ? Este , practic , posibil asa ceva ? Si , presupunand prin absurd ca minunea ar fi posibila , la ce bun SAPTE masterate si DOUA doctorate daca le irosesti ca zapciu in slujba hotilor
_______________________________________________________

Prin urmare , in opinia “finantistilor” lucrurile stau cam asa : traim timpuri nasoale ; toti trebuie sa strangem cureaua , sa facem sacrificii si sa indestulam bugetu’ . Toti , cu cateva exceptii . Cum ar fi : hotii din Parlament si din Guvern , cei din “deconcentrate” , cei din asa zisele servicii secrete , magistratii , bancherii , cei din “multinationale” , clientii PDL si , evident , ei , finantistii (la fel de evident , enumerarea este departe de a fi exhaustiva) . Ei , finantistii , nu pot trai cu cateva sute de lei pe luna . Cei care muncesc la “privat” pot . Pot si pensionarii , pot si profesorii , si (o parte din) personalul medical . La o adica , pot chiar si politistii : pentru calcat flamanzii pe gat sunt buni si jandarmii ... 

Concluzie : de-acum nu mai este mult . Scadenta se apropie . Repede si implacabil .   

UPDATE I :

Hotii par ca dau inapoi . Promit . Dupa care revin si “nuanteaza” . Aflam (de la hoti) ca “stimulentele” nu sunt stimulente , ci ajutoare sociale . Ajutoare sociale care pleaca de la dublarea salariului si ajung sa bata suta de milioane . Prin urmare , zapcii par a fi o categorie aparte de asistati social . Inca ceva : de stimulentele , recte de ajutoarele sociale , beneficiaza toti angajatii Ministerului de Finante (plus ANAF , Garda Financiara si Vama) , inclusiv femeile de serviciu si soferii .

Ma supara doua intrebari : ce sunt cei care consimt sa lucreze pentru hoti cu conditia sa fie bine furajati (stimulati) si doi , care este locul hotilor ? 

UPDATE II :

“Curtea de Conturi a semnalat an de an plata unor stimulente umflate ilegal” . Spre exemplu , numai in anul 2008 “cuantumul drepturilor și sporurilor aprobate (pentru bugetari , n.m.) in afara cadrului legal se ridică la 259 milioane euro” . Sursa : HotNews .

Niciun comentariu: