joi, 21 octombrie 2010

Puterea exemplului prost



Alaltaieri ma cauta , din nou , dl. Pascu (angajat al Primariei) , cu o invitatie (formala) pentru o alta consultare publica privind accesul auto si parcarea in Cetate . Daca nu cumva gresesc , a cincea in ultimii doi ani .

L-am intrebat care ar fi rostul acestei consultari , tinand cont de faptul ca lucrurile au fost discutate si ras-discutate , fiecare parte interesata exprimandu-si , in clar , pozitia . In plus , dupa ultima “consultare” (vezi aici) , “operatorii” (prin d-l. Ratiu - via dl. Pascu)  si-au declinat categoric orice interes pentru alte “consultari” . Ne-au si transmis (noua , locuitorilor) concluzia consultarilor de pana atunci : “Cui nu-i convine , valea . Cetatea este pentru turism” .

Raspunsul d-lui Pascu a fost scurt : “vicele mi-a dat dispozitie ; sa ne intalnim , sa vedem , sa mai discutam , poate mai gasim niste locuri de parcare ...” .

Am declinat invitatia din urmatoarele motive (nu neaparat in ordinea asta) :

1. am spus , in clar si in repetate randuri , tot ceea ce am avut de spus in legatura cu subiectul .

2. nu sunt la dispozitia "vicelui" ; ca principiu , nu sunt la dispozitia  nimanui .

3. mi-e o scarba cumplita de “operatori” si nu tin , neaparat , sa-i vad si sa-i aud fara sa fie absolut necesar .

4. nu vreau sa fiu parte la maimutarirea circului instaurat de PD si L in Parlament : repetam votul (dupa caz , discutia) pana iese ce vor cei care (cred ei) conteaza  .

Am transmis interesatilor , prin dl. Pascu , urmatoarele : daca nu va fi adoptat si aplicat Regulamentul propus , dezbatut si convenit in precedentele consultari si Cetatea va fi sacrificata intereselor meschine ale “operatorilor” , voi uza de toate caile pentru a incerca sa corectez situatia . Subliniez : TOATE caile .
_______________________________________________________

Azi , dupa consumarea “consultarii” , dl. prof. Nagy a avut  amabilitatea sa ma puna la curent cu rezultatele consultarii :

1. din partea Primariei a participat dl. Pascu si inca un slujbas (lipsa primar , lipsa "vice") .

2. din partea “operatorilor” , participare masiva si la varf .

3. s-a batut apa-n piua si s-au recitat lozincile uzuale . Amintesc doua dintre acestea : “fara turism Sighisoara e moarta” si “vom aduce munti de bani cu turismul” . Observatii :

- Sighisoara traieste de aproape un mileniu ; a supravietuit asediilor , cutremurelor si incendiilor . Ar supravietui , indiscutabil , si fara turism . Cu turism , la maniera impusa de “operatori” , s-ar putea sa nu ...
- Turismul aduce "munti de bani" ? Posibil adevarat . Intrebare simpla : cui ?

4. s-au cerut (imperativ) “mai multe locuri de parcare” (peste cele propuse prin Regulamentul discutat si convenit) .

5. s-a stabilit (din nou) o deplasare “pe teren” pentru identificarea acelor locuri .


P.S.  Apropos de parcarea in Cetate : pe durata “consultarii” , dricul d-lui Burlacu ADRian , consilier PNL si sef ATS , a ramas intepenit pe trotuarul – cale de acces catre curtea Primariei , fix peste "corpurile de iluminat arhitectural" . Public fotografia nu de alta , dar un exemplu de civism venit din partea unui edil si stalp al comunitatii este intotdeauna de admirat .  

Intelegem cat de mult ii respecta dl. consilier PNL si sef ATS pe cetatenii comunitatii (si) dupa felul
in care-si protapeste dricu' pe trotuar ...

Niciun comentariu: