miercuri, 10 noiembrie 2010

Doua evenimente notabile



Aseara dau peste un fluturas care ne anunta o expozitie de arte vizuale . Vernisajul va avea loc vineri , in Galeria de Arta Contemporana , deschisa (inca) in Turnul Fierarilor . Adica exact in acel turn pe care au pus pleoapa oamenii de bine stransi in Asociatia (zisa) Culturala Breslele Sighisorene .

Intitulata (absolut inspirat) “Cel mai bogat ... din cimitir” – pamflet vizual asupra vanitatii (personal as fi inlocuit vanitate cu lacomie , vanitatea nepresupunand , neaparat , bogatia) , manifestarea mi-a trezit curiozitatea . Desi nu sunt deloc pasionat de arta contemporana , sper ca lucrarile sa fie la inaltimea fluturasului .  


______________________________________________________

Azi , in jurul orei 14.15 , fix in fata hotelului Sighisoara , parcat gipanul onor primarele . O fi fost la una mica* ? Nu cred . Doar era in timpul programului ... Nemultumit de cei 56 euro/luna (vezi aici) , o fi fost la o sedinta de renegociere cu asociatii ? Posibil , dar putin probabil .

        Sau poate o fi fost , pur si simplu , chemat la ordin ?

In prim plan , observati nesimtirea cu care trotuarul (public) este marcat si folosit drept parcare privata . In plan secund , gipanul primarelui in usa hotelului . Parcat , si asta , tot pe trotuar ...

* adica la o gustarica . Da’ la ce va gandeati ?


UPDATE I :

      
      Aflu ca lucrarile care vor fi expuse in Galeria de Arta Contemporana ii sunt dedicate unuia dintre avocatii sighisoreni (prin adoptie) , avocat care s-a  cam (prea) lacomit la avere facuta prin matrapazlacuri (ca sa evit sa scriu infractiuni) , initial in procese de adoptie , ulterior in procese de "revendicare" . Si asta se inversuneaza sa candideze la pozitia de cel mai bogat din cimitir ... 

UPDATE II :

       Pentru interesati , una dintre picturile expuse :

 
 

4 comentarii:

Anonim spunea...

Marea suparare a celor din Asociatie vine de la faptul ca le-a stricat lor afacerea(ma refer la profii de la Cluj),primeau o diurna frumusica si cine stie cate avantaje,mai aveau."Facultatea"nu cred ca a fost facuta ,cu bani adusi de la Cluj,ci cu bani locali,porbabil ca nu au intrat toti,in reparatii si amenajare.Facultatea asta, a dat apa la moara,unor rebuturi,cu pretentii de mari artisti plastici(nu toti).Sper ca v-ati simtit bine ,printre atatea "valori locale.Nu mirosea a moare de varza ,pe-acolo?

Florin Staicu spunea...

Randurile mele nu au avut in vedere supararile "profilor" din Cluj si nici "rebuturile cu pretentii de mari artisti plastici". Nu ca as avea vreo simpatie pentru unii sau altii , dar ii consider cu totul lipsiti de nocivitate in raport cu lacomii care isi insusesc , felie cu felie , orasul .

Daca m-am "simtit bine printre atatea valori locale" (cu referire la "artistii plastici") ? Nici bine , nici rau . Nu am avut cum , nefiind printre ei in nici o imprejurare .
Fluturasul si explicatiile le-am primit , intr-o circumstanta intamplatoare , de la expozant , intr-un loc public .

Totusi , intre o "facultate de arte plastice" care produce "artisti" fara chemare (dar inofensivi) si , de exemplu , (inca) o pensiune aflata in proprietatea unui nesatul care pare ca traieste cu ideea fixa ca va fi vesnic , prefer "facultatea" .

P.S. : daca doriti sa adaugati ceva , va rog sa va semnati cu numele propriu .

denisa spunea...

...si iarasi cuvinte de lauda....

http://www.citynews.ro/mures/chestiunea-zilei-15/clinciuri-intre-primarul-din-sighisoara-si-kelemen-hunor-99653/

Florin Staicu spunea...

Interesante declaratiile primarului . Merita o analiza pe text .

Pana la analiza , un rezumat : toti sunt vinovati de starea Cetatii , mai putin dumnealui . Dumnealui a vrut , dar nu a putut . Si cand ar fi putut , nu a fost ajutat …