sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Repavarea Cetatii - alte consecinte grave


Dupa ani de santier bezmetic , ani in care Cetatea a fost sapata fara cap , fara simt si fara noima de cateva ori , iata ca devin vizibile alte consecinte grave : mormintele Cimitirului din Deal o iau (incet dar sigur) la vale .

Dupa cateva zile de dezghet , observ o puternica tendinta de miscare a terenului pe directia “Poligonului” , respectiv a strazii  Samuil Micu - strada folosita intens drept cale secundara de acces auto in Cetate pe tot parcursul anului trecut .

Pe aceeasi directie , panta a fost "toaletata" cu aplicatie (vezi aici) .  

Iata cateva din primele consecinte :


Cum se explica fenomenul ? Simplu : tasarea terenului catre baza dealului (urmare directa a traficului auto absolut demential , trafic permis de "edili" la presiunile anumitor "operatori") si defrisarea pantelor  . Cine sunt vinovati ? “Edilii” si “operatorii in turism” . Iresponsabilitatea , lacomia si nesimtirea acestora pun in pericol monumente care au trecut cateva veacuri .   
______________________________________________________

As pune pariu ca “edilii” vor afirma ca asa stau (arata) lucrurile de cand lumea . Intamplarea face ca eu parcurg zona de cel putin patru - cinci ori pe saptamana si am suficiente fotografii care vor certifica contrariul .

In acest punct , trei intrebari retorice :

1. ce masuri vor lua “edilii” pentru impiedicarea distrugerilor viitoare si repararea celor deja infaptuite ? Raspuns : nici una .
2. pentru distrugerile care au avut loc si pentru cele care (cu certitudine) vor urma , cine si cum raspunde ? Raspuns : nimeni .
3. tinand cont de starea de fapt si de raspunsurile la  primele doua intrebari , ce imi (eventual ne) ramane de facut ? Raspuns : intr-un articol viitor .    


P.S.  Ca si cum pesta edililor si a operatorilor n-ar fi fost suficienta , incepand cu aceasta iarna a mai aparut una : cativa dezmosteniti ai sortii , dintre cei care nu au bani nici de gaz , nici de lemne (dar au pentru alcool si tigari) , s-au apucat sa-si taie , din cimitir si de pe versantii Cetatii , lemne de foc


Primaria-i plina de luft-inspectori si avem si politie comunitara , politie , jandarmerie , garda de mediu , etc. , etc. , multi cata frunza si iarba si toti cu pretentii la salarii , sporuri , prime , premii , pensii , s.a.m.d. . Ce fac ? Dorm pe ei ? S-au problemele de tipul asta nu-i preocupa pe nici unii ?  

Niciun comentariu: