luni, 31 ianuarie 2011

Turisti despre Sighisoara (II)


Iata ce povesteste un anume Stiks in Sighisoara – cetate medievala cu prostie actuala… (articol publicat in 22 iun. 2010) :

"Imi aduc aminte ca imi doresc demult sa ajung la Sighisoara.(…) Odata ajuns acolo, dand o tura, mi-am dat seama ca Sighisoara nu e ca la televizor. (…) … un lucru care nu l-am inteles nici eu, nici cumnata-miu: cum dracu permit accesul in cetate cu masina. Mai normal era sa faca frumos o mare parcare la baza cetatii unde sa parcheze toti cei care vor sa viziteze sau sa se cazeze in cetate si de acolo sa mergi frumos pe jos… nu, la noi totul e de vanzare. (…) Totusi iti dai seama ca esti intr-o cetate medievala in momentul in care ceri nota. (…) Cat despre cetate, per total… o totala paragina."

La comentarii , doua de retinut :

“Nota de plata e monumentala. Cat despre autoritatile care ar trebui sa se ocupe de cetate nu are rost sa discutam. Atata timp cat se permite accesul in interior cu masina… nu vad de ce ne-am astepta sa mai si reabiliteze ceva” (Evilvan).

“Sa vina 10 RON/masina, pachete-pachete” (Stiks).

… Chiar asa ! Stiks a pus punctul pe i : la 10 RON/auto , sa curga masinile “pachete-pachete” ! As fi curios sa vad documentele contabile ale firmei Boss Company SRL inainte si dupa incheierea parteneriatului public-privat incheiat cu Primaria . Oare cate sute de mii de euro s-au scurs dinspre public inspre privat in anii parteneriatului ? Si in care buzunare au intrat ? Si pentru ce ? Si cine* raspunde ?

Pana una-alta , iata cateva cifre din bilantul Boss Company SRL :

2007 : cifra afaceri - 1.128.246 , profit -  84.311 , angajati - 13
2008 : cifra afaceri -   949.134 , profit - 230.837 , angajati - 10  
2009 : cifra afaceri -   982.343 , profit - 164.407 , angajati - 14  

Profit total declarat 2007-2009 : 479.555 RON (cca. 120.000 euro) .

Vazand cifrele , ce ziceti ? Credeti ca se va renunta la accesul auto in Cetate ? 
______________________________________________________

Sandrinio Neagu avertizeaza potentialii interesati : Nu mergeti la Sighisoara !” De ce ? Iata de ce :

“În cetatea se execută lucrări de refacere a infrastructurii, iar totul se face în dulcele stil românesc. Adică azi se sapă un şanţ, pentru ca mâine să fie mutat cu jumătate de metru mai la dreapta, sau la stânga. (…) Norii de praf se ridică peste tot, iar a savura o cafea devine deja un act de ambiţie prostească. Nu se lucrează doar în anumite zone şi protejat, măcar pentru a nu speria turiştii care vin cu miile în zilele de vară, ci peste tot şi nicăieri. (…) Uliţele Sighişoarei sunt pline cu produse fără valoare. Mitul lui Dracula este exploatat din tot ce se poate, de la tricouri jerpelite până la halbe de bere sau sticle de vin. Evident, la preţuri de 2-3 ori mai mare decât ai putea cumpăra aceleaşi produse din oricare alt loc din România. (…) Singurul lucru neatins, deocamdată, este turnul cu ceas. Dar şi aici, românii au scornit o minune. Taxa de fotografiat este de 30 de lei, iar cea de filmat de 40 de lei. Asta în afara biletului care costă 6 lei de persoană, sau jumătate pentru elevi şi studenţi. (…)”
_______________________________________________________

Cautand opinii despre Sighisoara , gasesc un clip postat pe YouTube despre (cu) elevii liceului Joseph Haltrich . Privind filmuletul am realizat , pentru a nu stiu cata oara , cat de norocos am fost : m-am nascut in Sighisoara si mi-am trait copilaria si adolescenta intr-o perioada atat de fasta …

Un sfat : daca vizionati clipul , faceti-o fara sonor . 



        P.S. In pofida celor aratate , nu pot sa nu fiu de acord cu cele afirmate de reprezentantul Boss Company in paginile JSR . Si asta deoarece  "elitele" spun adevarul (de regula) doar atunci cand ajung sa se toarne reciproc ... :   

        "Nu credem  că domnul consilier local Adrian Burlacu (in calitate de preşedinte al Comisiei de analiză a contractului de concesiune nr. 4/12171/2005 , n.m.) este persoana potrivită să aducă în discuţie legalitatea contractului Boss Company şi nu cred că îl prinde rolul de  apărător al intereselor locale. (...) 
Din cunoştinţele noastre operează o incompatibilitate între calitatea de consilier local şi cea de membru/preşedinte al unei asociaţii sau fundaţii ce are relaţii patrimoniale cu Consiliul Local sau cu administraţia publică locală.(...)
Asociaţia a cărei (sic!) preşedinte este domnul Burlacu, a închiriat (in folos propriu , n.m.) contra unor sume considerabile de bani doi ani la rând aceste spaţii, fără a plăti nici un ban firmei noastre, dar în schimb noi pentru aceea perioadă am plătit redevenţă Primăriei Sighişoara. De aici reiese interesul cu caracter personal şi exclusiv  patrimonial al domnului consilier. (...)
În consecinţă,  munca asiduuă şi meticuloasă a domnului Burlacu în cadrul comisiei, la care el face reclamaţii şi tot el le soluţionează,   este în interes pur personal ,pentru ca spaţiile de parcare să fie închiriate de Asociaţia unde el este preşedinte  şi nu de  Primăria Sighişoara ."


* In pofida actualului razboi purtat intre cele doua roze-sefe (fosta si actuala) , cel putin trei intrebari (retorice) raman .
Prima : cine si de ce a incredintat parcarile si accesul in Cetate celor de la Boss ?
A doua : cine , de ce si cu ce mandat a prelugit (intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor locale 2008) respectivul contract cu inca 10 (zece) ani
         A treia : motivele care au justificat decizia dintre tururi si-au pierdut validitatea ? Cum asa ?
             

Niciun comentariu: