miercuri, 2 februarie 2011

Pe nesimtite , spre totalitarism


        Este deliberat indusa ideea ca totalitarism* inseamna fie comunism , fie legionarism . Fals . Totalitarismul are nenumarate masti si poate fi impus in multe feluri . Uneori se instaleaza brutal , de azi pe maine , alteori este insinuat cu rabdare si perfidie … 

In toate cazurile , cei care vor (si pot) sa vada sunt avertizati prin semne . Semne inconfundabile . Iata trei asemenea semne :

1. Conform Mediafax , jandarmeria notifica intentia de a cumpara , pe bani grei , echipamente de reprimare a revoltelor , cum ar fi : “10.000 de căşti de protecţie, 475 de pulverizatoare, 300 de pistoale mitralieră, 406 puşti, 33.500 de cartuşe pentru lansatoare, 1.000 de grenade fumigene, 1.000 de petarde, 10.500 de grenade lacrimogene şi 4,7 milioane de cartuşe”.

La presiunile presei , M. Teodorescu (purtătorul de vorbe al Jandarmeriei) a declarat ca “denumirea echipamente de reprimare a revoltelor reprezintă o sintagmă generică folosită ori de câte ori se fac astfel de anunţuri” .

Deci 4,7 milioane de cartuse sunt , generic vorbind , echipamente de reprimare a revoltelor ? Echipamente cumparate din banii talhariti de stat de la noi ? Astea or sa ne fie oferite in loc de locuri de munca , educatie , sanatate , cultura ? Cartuse si grenade ?

2. Greselile asa numitelor trupe speciale se inmultesc de la o zi la alta (vezi aici) . Tot mai des , niste vite agresive cu boturile ascunse sub cagule negre , ca talharii de drumu’ mare , navalesc - uneori in crucea noptii - peste oameni pasnici . Racnind ca descreieratii , isi preumbla muschii umflati cu steroizi prin fata camerelor TV si-si agita puscoacele pe sub ochii victimelor paralizate de groaza . Cand afla ca n-au nimerit - din nou - unde trebuie , gasesc (invariabil) cu cale sa faca bascalie de victime .
  
De remarcat ca malacii prezinta un curaj excesiv numai cand se confrunta cu batrani neajutorati sau cu femei lipsite de aparare . Cand sunt nevoiti sa intre in “comunitatile” tiganesti devin , brusc , exagerat de politicosi .    

Personal , sunt f.f. curios sa aflu ce-ar face acesti Rambo inchipuiti daca , la o descindere gresita , s-ar trezi cu o teava de AKM infipta in burtoaca revarsata peste centiron ? Sau cu o grenada amorsata intre picioare ? Oare le-ar mai ajunge usa pe care au intrat sau ar iesi si pe geamuri ?

Lasand ironia trista la o parte , abuzul de forta este un semn clar al apucaturilor totalitare . Iar faptul ca cei vinovati de asemenea excese nu sunt trasi la raspundere in nici un fel confirma directia .

3. Ieri , Ministerul Justitiei a cerut CSM sa apere reputatia judecatoarei care a emis mandat de arestare pentru numitul Nicolescu , presedintele CJ Arges .

Departe de mine intentia de a solidariza cu arestatul . Sunt absolut sigur ca “pune botu’ ” : pur si simplu nu poti ajunge intr-o asemenea functie daca esti integru . Problema este insa alta : politicieni infractori sunt sute . Mii . Corupti , hoti , escroci , mituiti si mituitori , proxeneti , evazionisti , s.a.m.d. . De arestat , sunt arestati selectiv . De fapt , nimic din toate aceste povesti nu au a face cu Legea , ci cu raporturile de putere si cu au dat s-au n-au dat unde sau cat a trebuit . Iar “magistratii” au ajuns (liber consimtit) uneltele cu ajutorul carora se regleaza conturile intre aceste secaturi .

Reputatia uneia ca Neacsa (fost procuror DNA , actualmente judecator care “pica la sorti” ori de cate ori este de reglat vreun cont “politic”) trebuie aparata . La limita reperata . Ce ne facem insa cu reputatia si cu viata unuia arestat si condamnat pe nedrept (vezi , de exemplu , cazul Tundrea) ? De ce nu sare  Ministerul Justitiei si cand vine vorba de asemenea cazuri ? De ce nu cere pedepsirea procurorilor si a judecatorilor resposabili de distrugerea  unor oameni ?

Si acest tip de abuz prefigureaza totalitarismul . Iar aroganta si impunitatea** anumitor reprezentanti ai statului confirma : pe nesimtite , catre totalitarism


Nu invatam nimic , dar nimic , din istorie . De aceea , o vom repeta .             


* totalitarism = regim politic care aplica sau preconizeaza dictatura unei minoritati , majoritatea populatiei fiind lipsita de drepturi si libertati .

** impunitate stricto sensu , respectiv scutirea de pedeapsă a unui infractor din cauza unor împrejurări speciale (exceptii) , prevăzute de lege .

Niciun comentariu: