miercuri, 26 octombrie 2011

Un fel de revista a presei


In ultima perioada , o isterie pro-monarhica fara precedent s-a instapanit peste mass-media romaneasca . In cap cu realizatorii Antenei 3 , o cohorta de “figuri publice” se inghesuie sa pupe dosul ex-regelui Mihai I , cel poreclit de Pamfil Seicaru Mihai Viteza (stiti d-vs. de ce) . Ma uluieste lejeritatea cu care oameni aparent rezonabili se prostitueaza intelectual (si nu numai) , savarsind exact aceleasi fapte pe care , pana mai ieri-alaltaieri , le incriminau (uneori cu spume la gura) cand venea vorba de aplaudacii oportunisti ai regimului zis comunist . Penibil care tinde spre grotesc …

Pe tema data , merita citit articolul “Cel mai mare secret din viaţa Regelui Mihai” (vezi aici) .

Politicienii occidentali si presa “democratica” jubileaza : inca un dictator a fost “neutralizat” . Parte din libieni jubileaza si ei . Ca prostii . Iata cateva randuri memorabile din testamentul dictatorului neutralizat de fortele democratice eliberatoare :

"(…) Poporul libian trebuie să îşi protejeze identitatea, realizările, istoria şi imaginea onorabilă a eroilor şi predecesorilor săi. Poporul libian nu trebuie să renunţe la sacrificiile celor mai buni oameni ai săi. (…)
Fac apel la susţinătorii mei să continue rezistenţa şi să lupte împotriva oricărui agresor străin astăzi, mâine şi întotdeauna. Oamenii liberi din lume să ştie că ne-am fi putut vinde cauza în schimbul unei vieţi sigure şi stabile. Am avut multe oferte, dar am ales să luptăm, ca semn al datoriei şi onoarei. Chiar dacă nu vom câştiga imediat, vom da o lecţie pentru generaţiile viitoare: alegerea de a proteja naţiunea este o onoare, iar vinderea ei este una dintre cele mai mari trădări, pe care istoria şi le va aminti întotdeauna" (sursa aici) .

Libienii care s-au bucurat neomeneste de uciderea dictatorului si de castigarea libertatii s-au bucurat prematur : abia de-acum inainte vor afla ce inseamna dictatura adevarata* . Vor regreta mai repede decat viseaza … (Nu dau doi bani pe povestile despre crimele dictatorului libian . Si nici pe cele legate de averea incomensurabila a acestuia . Sunt copie la indigo dupa anumite fabulatii manipulatoare pe care le-am mai auzit o data , acum vreo 20 de ani …) .

La Bruxelles , Comisia Europeana hotaraste “masurile anticriza” , care , in fapt , vor fi una singura : “recapitalizarea bancilor” . Cum se traduce sintagma ? Statele , respectiv noi , cetatenii , vom cadorisi bancile (societati private) cu gramezi de bani . Ulterior , bancile ne vor imprumuta acei bani contra dobanzi si comisioane camataresti . Bun gheseftu’ ! Cat de spalat pe creier trebuie sa fii devenit ca sa accepti drept normala o asemenea talharie ?

Pe tema , un interviu acordat de Nigel Farage (europarlamentar britanic) site-ului In linie dreapta (vezi aici si aici). Titlul din Adevarul : "Aderarea la UE se va dovedi a fi o greşeală istorică uriaşă pentru ţara dumneavoastră" .

Reproduc cateva fraze : 

“(…) ILD: Întrebarea mea este, vă este frică, vouă politicienilor, de cetățenii europeni?

NF: Politicienii sînt îngroziți. Atît de mult încît, după votul irlandez domnul Schultz, care conduce grupul socialiștilor de aici, a spus în acest parlament “Nu trebuie să cedăm în fața populismului!” Cred că este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri pe care le-am auzit în Europa în ultimii 70 de ani. Înseamnă “ce cred oamenii este irelevant, noi știm ce e mai bine!” Noi sîntem stăpînii acum. (…)”


        * dictatura banului


UPDATE 27.10. : "Noapte istorică pentru Euro! Acord pe recapitalizarea băncilor. Restul rămâne în suspans" (vezi aici) .
 
 

Niciun comentariu: