marți, 20 martie 2012

Politia Locala , refugiu pentru disponibilizatii Primariei ?



S-a batut multa moneda calpa pe restructurarea serviciilor publice . Ca orice alta intreprindere a autoritatilor , si aceasta este mimata si ipocrita .

Spre exemplu , se pare ca restructurarea autoritatii publice locale in Sighisoara a insemnat mutarea restructuratilor din Primarie in diversele servicii publice pendinte de Primarie . Adica un fel de alba-neagra prin care trantorii care plimbau hartiile dintr-un birou in altul s-au metamorfozat , peste noapte , in politisti comunitari , spre exemplu .

Pentru a nu face aprecieri exagerate sau gresite , voi solicita Politiei Locale Sighisoara sa precizeze cati dintre lucratorii proprii provin dintre fostii angajati ai Primariei Sighisoara si cum , cand , in ce fel de circumstante si de ce au fost incadrati .

Motivele demersului : in opinia mea (si nu numai a mea) , activitatea acestei institutii , platite inclusiv din banii mei , lasa mult de dorit (asta ca sa folosesc un eufemism) . Concret , legea este aplicata discretionar , functie de imprejurari , de dispozitia organului si de contravenient , orasul geme de cersetori - inclusiv de cersetori deghizati in comercianti ambulanti care agaseaza cu insistentele lor cetatenii in parcarea magazinului Kaufland , spre exemplu , Piata centrala a ajuns fieful catorva tigani speculanti care dicteaza mercurialul la produsele muncite de altii , s.a.m.d. .

Toate astea se intampla in pofida bilanturilor triumfalist-sforaitoare emise , la intervale regulate , de comandantul acestei institutii , numitul Valeriu Bogdan .  

Voi reveni in detaliu asupra tuturor acestor chestiuni .


Niciun comentariu: