luni, 9 aprilie 2012

Scurta recapitulare (II)



Primesc azi raspuns la doua din adresele trimise catre Primarie in 26 martie a.c. (vezi aici) , una privind terasa gonflabila a Casei cu Cerb , alta privind spatiul verde metamorfozat in parcare pavata la dispozitia proprietarului hotel Korona .

In primul caz , constat o neconcordanta flagranta intre situatia de fapt si cele convenite in contractul de inchiriere existent intre SC Restauro Messerschmitt SRL Sighisoara si Primaria Sighisoara . Mai precis , terasa functioneaza de la o data anterioara datei de 01 aprilie 2012 si ocupa o suprafata din domeniul public cu laturi de lungimi diferite de cele stipulate pe hartie .


In al doilea caz , situatia este sensibil mai grava .

Concret , la intrebarea daca constructia din zidarie de piatra amplasata pe zona fost spatiu verde situat intre trotuar si DN 13 in dreptul hotelului Korona (str. Zaharia Boiu nr. 12-14) este autorizata , raspunsul , semnat de arh. sef Velicu si de Dir. ex. Politia Locala Bogdan Valeriu (?!) , a fost urmatorul : "(...) amenajarile (...) au fost realizate in primavara anului 2004" , si "(...) au fost realizate fara autorizatie de construire" . "In urma unor sesizari verbale venite de la locatarii din zona , s-a incercat intrarea in legalitate (...)" .


La intrebarea care este temeiul legal in baza caruia spatiul verde situat intre trotuar si DN 13 s-a transformat in parcare pavata aflata la discretia unei persoane private , raspunsul , semnat de director Masca Petru , a fost urmatorul : "nu exista un contract de inchiriere/concesiune pentru terenul mentionat" , si "nu detinem informatii privind modalitatea prin care a fost amenajat terenul din spatiu verde in parcare auto" .

Scurt pe doi .

...

Maine dimineata voi inregistra un numar de alte trei adrese , prin care solicit cateva precizari suplimentare , dupa care voi reveni .   

Niciun comentariu: