marți, 31 iulie 2012

Afara-i vopsit gardu' , inauntru-i leopardu' !



Cu toate ca am strans un numar considerabil de informatii in legatura cu activitatile dubioase desfasurate sub paravanul fundatiei Mihai Eminescu Trust , pana ieri nu am putut documenta nici una dintre acestea .

Ieri insa , am intrat in posesia unui numar apreciabil de documente care se constituie intr-un capat de proba suficient pentru o alta abordare a chestiunii .

Ca un preambul la ceea ce va urma , pot afirma ca se contureaza clar ipoteza tulburatoare (si nu prea) ca MET-ul , organizatie pretins non-profit si caritabila , este un paravan folosit in doua scopuri :

1. din exteriorul tarii , de catre anumite entitati si indivizi , pentru  intreprinderi asupra carora nu zabovesc acum ;

2. din tara , de catre persoane private care pot angaja fundatia , pentru escrocherii*  ordinare .
...

Voi reveni cu cazuri concrete si documentate .



* escrocherie = s. f. (Infr)acțiune care constă în înșelarea unei/unor persoane prin mijloace frauduloase în scopul obținerii unor profituri; act de rea-credință săvârșit de cineva, de obicei pentru a realiza un profit material in dauna altuia/altora; fraudă, hoție, impostură, înșelăciune, șarlatanie. (dupa DEX)

Exemplu oarecare de escrocherie :

Se infiinteaza , preferabil sub patronajul unei personalitati (in sensul curent al termenului) publice cat mai vizibile si influente , o organizatie declarat non-profit si caritabila pe deasupra . Sub pretextul unor intreprinderi nobile si altruiste , se cer si se primesc sume uriase de bani , atat de la persoane si organizatii private , cat si bani publici . Cu parte din banii respectivi se cumpara , printre altele , diverse imobile . Dupa ce sunt renovate (pe spezele sponsorilor fundatiei) , o parte sunt vandute anumitor membri ai Consiliului director al fundatiei cu sume mai mici decat cele platite pentru achizitionare si renovare (in unele cazuri , sumele sunt de-a dreptul modice) . Concomitent , TVA-ul aferent renovarii respectivelor imobile este dedus/recuperat pe motiv de activitate caritabila si reintra in morisca
.

Niciun comentariu: