joi, 26 iulie 2012

In perioada urmatoare ...



... voi formula un numar de patru plangeri penale indreptate impotriva unor angajati ai Primariei Sighisoara , plangeri pe care le voi adresa Ministerului Public , probabil DNA (deci NU Parchetului Local) , dupa cum urmeaza :

1. Cu adresa 13.450/22 iunie 2012 , am solicitat Primariei cateva precizari in legatura cu situatia suprafetelor de teren apartinand domeniului public si aflate in proximitatea hotelului Korona , precum si in legatura cu situatia constructiei neautorizate amplasata pe una din aceste suprafete .

Cum nici pana azi nu am primit raspuns , in perioada imediat urmatoare voi formula o plangere penala pe care o voi adresa Ministerului Public , sub aspectul savarsirii de catre angajati ai Primariei Sighisoara a infractiunilor prevazute de art. 297(1) si 298 Cod Penal .

2. Cu un numar de adrese am sesizat Primariei Sighisoara cateva neregularitati in ceea ce priveste executia prevederilor contractului de asociere in participatiune nr. 7.242/22.10.2002 , incheiat intre Primaria Sighisoara , pe de o parte , si SC Medieval Tour SRL Sighisoara & numitul Ratiu Sorin pe de alta parte , avand drept obiect afacerea desfasurata in imobilul proprietatea comunitatii situat in Sighisoara , str. Scolii nr. 4-6 (Hotel Sighisoara) . Situatia a fost sesizata si Curtii de Conturi a Romaniei , fara efect pana la data prezentei .

Impulsionat de ultimele evenimente* si in legatura cu neregularitatile amintite anterior , voi formula plangere penala pe care o voi adresa Ministerului Public , sub aspectul savarsirii de catre angajati ai Primariei Sighisoara a infractiunilor prevazute de art. 297(1) si 298 Cod Penal .  

3. Cu un numar de adrese am solicitat Primariei Sighisoara aplicarea prevederilor HCL 128/2011 . Mi s-a comunicat (in rezumat) ca nu este posibil . Cu privire la aceasta incalcare a legii , am sesizat instanta de contencios . De o interesanta coniventa cu cei pe care ii arata cu degetul ca fiind responsabili pentru neaplicarea hotararii amintite , reprezentantii Primariei tergiverseasa procesul . Prin urmare , in perioada imediat urmatoare voi formula o plangere penala pe care o voi adresa Ministerului Public , sub aspectul savarsirii de catre angajati ai Primariei Sighisoara a infractiunilor prevazute de art. 297(1) si 298 Cod Penal .

4. Tot in perioada urmatoare , voi sesiza Ministerul Public cu privire la savarsirea repetata de catre numita Ratiu Silvia Anca a infractiunii de conflict de interese , fapta prevazuta si pedepsita de art. 300(1) Cod Penal .
...

Vor urma si altele .


* Citesc in ultimul numar al ziarului "Zi de zi" un interviu luat numitului Lazar Ioan alias "Joker" , prezentat drept "unul din cei mai importanti jucatori de pe piata hoteliera sighisoreana" si "detinator al hotelului Sighisoara" (?!?) , care se plange oarecum ultimativ ca daca "festivalul" nu tine 10 (zece) zile , "pierderile vor fi foarte mari" .

... Acest clovn , la fel ca restul operatorilor incardasiti in ATS , pare ca a uitat cu totul si masura , si cine si ce este , de fapt , si traieste si isi da in stamba ca si cand ar fi mostenit Cetatea de la parinti ... Da-i inainte , Jokere !
...

Nici primarele nu se lasa mai prejos . In nr. 200 al penibilei fituici (editata pe spezele noastre) "Glasul Cetatii" , se extaziaza laudandu-si singur realizarile , respectiv primirea "Premiului Europei 2012" de la sir Alan Meale fix "in cadrul festivalului medieval" .

Individul (ma refer la primar) pare ca a pierdut orice legatura cu lumea reala . Pentru mine (si presupun ca nu numai pentru mine) , premiile , diplomele si panglicile scoase pe nari de catre tot soiul de papagali cu pretentii de aristocrati sunt echivalentul margelelor de sticla colorata impartite de invadatorii celor doua Americi bastinasilor indieni : nimicuri fara valoare in schimbul carora ni se cere si ni se ia si pamantul pe care calcam , si sufletul (celor care nu l-am vandut deja pentru 30 de arginti) ... 
.  

Niciun comentariu: