miercuri, 25 iulie 2012

Urmatoarea suspendare va fi de un stalp de iluminat public ...



Nu stiu cum o fi in alte parti , dar in Romania , de regula , apartenenta la "clasa" politica garanteaza josnicia . Mai precis , cu cat pozitia ocupata de individ in ierarhia politica este mai inalta , cu atat abjectia care il caracterizeaza este mai profunda .

La limita , regula poate fi extrapolata la nivel social general si poate fi enuntata astfel : josnicia individului este direct proportionala cu statul social . Evident , ca orice regula , si aceasta are exceptii , dar , din perspectiva sistemului , acestea sunt nesemnificative* .
...

Revenind la subiectul indicat in titlu , afirm fara rezerve ca unul dintre cei mai josnici politicieni expectorati de Romania post"revolutionara" este numitul Basescu . Plin de tupeu , mitocan , agresiv , mincinos , lipsit de caracter , fara cuvant , viclean , ipocrit , perfid , lacom , egoist , vanitos , orgolios , destrabalat , libidinos , ranchiunos si laș pe deasupra , Basescul s-a prelins catre varful ierarhiei politice , ajungand , prin frauda repetata , de doua ori presedinte .

Spectacolul pe care ni-l ofera in ultimele zile este unul dezgustator . Simtind cum ii fug pernele de sub sezut ca tiganului din povestea "Balaurul cel cu sapte capete" (fiindca indiferent daca va fi demis sau nu este terminat) , stârpitura si-a lepadat si ultima masca ...     

                            Sursa : Mediafax . Foto : Laszlo Mihaly .

Duminica dimineata , la 07.01 , voi fi cu stampila in mana .



* Nota bene : Cum sistemele sociale sunt vii si una din caracteristicile viului este autoconservarea , nu pot fi schimbate urmand regulile (legile) proprii . Un sistem social corupt , cum este al nostru , dezvolta in plus si o autoimunitate prin care tinde sa recunoasca si sa elimine orice individ moral ajuns - din eroare - pe o pozitie potential periculoasa . Prin urmare , schimbarile (cele esentiale , nu cosmetizarile) se fac intotdeauna incalcand regulile si folosind forta .  
.  

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aaa nu, nu, pedeapsa capitala ar fi prea blânda, pentru subminarea economiei naționale, exista un loc pentru Base, numit pușcărie. Base la Jilava și Boc la Gherla. Trăsăturile de caracter ale personajului, însa, nu încalcă legile, dar sunt "valori" morale ale susținătorilor lui.