marți, 21 august 2012

Despre Rezervatia Breite (III)



Pana in aprilie 2011 , asa zisa Rezervatie Breite a avut drept custode Fundatia Mihai Eminescu Trust , in asociere formala cu Consiliul Local Sighisoara . 

In mai putin de 5 ani , custodele MET a topit peste 360.000 de euro , bani primiti , in principal , de la Guvernele Islandei , Principatului Liechtenstein si Norvegiei , prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European . 

In raport cu banii irositi , rezultatele au fost , intr-un cuvant , nesemnificative . Prin urmare , pe ce s-a prapadit atata amar de banet ?

Iata un prim exemplu :

In timp ce paznicii rezervatiei erau abandonati in plata Domnului , neechipati si cu salarii de 600 de lei lunar (desi erau porecliti , penibil ,  rangeri) , o artista adusa tocmai din Bucuresti pe postul de "Expert in Comunicare" a fost platita cu sume de pana la 4.279 lei lunar .  


Lasand la o parte necesitatea si utilitatea unui "Expert in Comunicare" intr-o rezervatie naturala de interes local si trecand si peste sumele nesimtit de mari cu care acesta (respectiv aceasta) era platit , as fi curios sa aflu trei lucruri :

1. care a fost contributia concreta a respectivei experte in gestionarea rezervatiei , respectiv in atingerea obiectivelor custodiei ;

2. care a fost suma totala primita in contul acestei contributii ;

3. de ce apar date de identificare fiscala diferite pe facturile emise de respectiva experta (in deplin dezacord cu prevederile contractuale) ?


Stiu sigur ca printre cititorii acestui blog se afla si persoane care pot raspunde acestor intrebari ...  
           

Niciun comentariu: