vineri, 10 august 2012

O scurta revista a presei



Pana mai acum 4-5 ani , eram mereu bruftuluiti de sensibilii europeni , indignati de felul in care - ziceau ei - ii discriminam pe tigani . Azi dau peste un articol cu un titlu antologic : "Am plâns de bucurie - Reacţia unei franţuzoaice, după ce o tabără de romi a fost demolată" .

Din curprins : "Aceasta este declaraţia unei franţuzoaice care, după doi ani, nu mai este vecină cu o tabără de romi" si "Deşi au răsuflat uşuraţi, localnicii se tem acum că romii se vor întoarce. Autorităţile au dat asigurări că vor construi dune de pământ pentru a împiedica accesul rulotelor. „Pământul poate fi săpat. Aş prefera un zid de beton de doi metri”, spunea locuitoare a cartierului." ... Si asta dupa numai doi ani ! (sursa aici) 
...

Maghiarilor din Baia Mare li se cere sa-si pastreze sangele curat . Manifestul , semnat de preoti , profesori , intelectuali si politicieni locali maghiari , le cere maghiarilor sa spuna "NU partenerului strain, scolii straine si ademenirii comunitatii straine". Conform publicatiei ziare.com , "semnatarii apelului sustin ca Baia Mare este "o cetate ungureasca", unde casatoriile mixte sunt o "boala", iar tinerii sunt sfatuiti sa "scoata afara tot ce e strain"." (sursa aici) .

Conform DCNews , "Csaba Asztalos (presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii , foarte vârlav si incisiv in alte spete) a precizat că avea cunoştinţă de acest document, fiind de loc din Baia Mare, dar nu s-a autosesizat. El a explicat că sunt o serie de factori care a dus la elaborarea manifestului şi îi înţelege pe semnatari. “Eu nu voi vota, pentru că unul dintre preoţii care a semnat apelul m-a cununat religios. Fiind din Baia Mare ştiu mai bine problema. Deci acel document îi jigneşte în primul rând pe maghiari, nu se pomeneşte niciunde de români. Asta este părererea mea personală”, a explicat Asztalos." (sursa aici) .

Oare care ar fi fost reactia generala daca manifestul s-ar fi adresat romanilor si semnatarii acestuia ar fi fost romani ? Si daca in locul lui Csaba ar fi fost un Gheorghe ? N-ar fi luat foc toata Europa ?
...

In perioada cuprinsa de la "intrarea in UE" (2007) si data curenta , Romania a "accesat" , efectiv , 7,8 miliarde euro din fondurile "puse la dispozitie de UE" . In aceeasi perioada , "contribuţia României la bugetul UE" a fost de 7,9 miliarde euro . Prin urmare , am facut cadou europenilor 100 (una suta) milioane euro . De ce sa nu ne ajutam aproapele ? 

Asta in ciuda celor sustinute de Ministerului Afacerilor Europene (MAEur) , care zice ca Romania este "beneficiar net al bugetului UE" , cu "un beneficiu de cca. 5,5 miliarde de euro" ... Om fi , dar numai pe hartie : scribalaii europeni iau in calcul sumele alocate pentru proiectele selectate şi aprobate , si nu banii platiti efectiv . Realitatea arata clar : platiti catre UE 7,9 miliarde , primiti de la UE 7,8 miliarde . In conditiile in care zilnic "se suspenda de la plata zeci de proiecte si Romania risca sanctiuni de zeci de milioane de euro"  , restul sunt povesti . (sursa aici)
.

Niciun comentariu: