joi, 13 septembrie 2012

Cine n-are de lucru , isi cauta ...




Primesc astazi pe mail urmatoarele :

"cineva doreste sa posteze asta. il poti contacta direct si raspunde pe site"

Begin forwarded message:
> From: WordPress
> Date: 13 September 2012 11:22:07 GMT+01:00
> To: f.....a23@yahoo.co.uk
> Subject: [Sighisoara Samizdat] Please moderate: "Florin Staicu, apel la respectarea legii"
> A new comment on the post "Florin Staicu, apel la respectarea legii" is waiting for your approval
> http://sighisoara-samizdat.ro/2012/07/29/florin-staicu-apel-la-respectarea-legii/
> Author : kingdom of steel (IP: 92.86.12.110 , 92.86.12.110)
> E-mail : marius_323@yahoo.com
> Whois  : http://whois.arin.net/rest/ip/92.86.12.110

> Domnule Staicu...din cate am observat citind  cateva randuri scrise de dumneata, am constatat ca esti un om inteligent... Dar... aceasta impresie s-a spulberat ieri, 12.09.2012, cand, nervos ca cineva iti ocupase locul (de parcare, nu cel de veci), nu te-ai multumit cu simplul fapt ca ai sunat la politia locala, ba mai mult de atat, ai si zgariat masina.... Acum... intrebare: ce vina are o masina care e parcata pe un loc REZERVAT? Oare nu ar fi fost mai frumos sa astepti ca proprietarul masinii sa apara si sa discuti aceasta chestiune "face to face" cu omul? Intamplarea face ca ai fost vazut in momentul in care ai zgariat acea masina nevinovata (sic! , n.m.) si, tin sa te anunt pe aceasta cale ca tocmai te-ai ales cu o reclamatie la politie... Pt mai multe detalii, ma gasesti la adresa marius_323@yahoo.com.
>   Latri toata ziua din gura doar sa te auzi vorbind.... Domnule, daca tot te crezi inteligent, arata ca esti. Ne mai auzim si astept cu nerabdare sa ne si vedem.... Ai dat dovada de taran... Pardon... nu taran, pt ca e o cinste sa fi taran. Ai dat dovada de satean.... stii, cel care traieste la tara.... Esti pe nicaieri.... cu toata palavrageala ta pe blog-uri si pe mai stiu eu unde.... Have a nice fucking day.

> Approve it: http://sighisoara-samizdat.ro/wp-admin/comment.php?action=approve&c=414
> Trash it: http://sighisoara-samizdat.ro/wp-admin/comment.php?action=trash&c=414
> Spam it: http://sighisoara-samizdat.ro/wp-admin/comment.php?action=spam&c=414
> Currently 4 comments are waiting for approval. Please visit the moderation panel:
> http://sighisoara-samizdat.ro/wp-admin/edit-comments.php?comment_status=moderated
...

Iata raspunsul meu :

FROM: Staicu Florin
TO: marius_323@yahoo.com 
Message flagged
Thursday, September 13, 2012 4:19 PM

Inteleg ca sunteti f.f. nerabdator sa ne vedem . Va stau la dispozitie . Si azi daca doriti .
Tinand cont de iritarea care razbate din textul d-vs. , ma surprinde faptul ca nu ati reusit sa gasiti suficient elan sa ma cautati deja . Nu lasati sa treaca timpul , ca se topeste avantul si-i pacat ...
In ceea ce priveste calamburul (usor scremut) cu locul ocupat , va cedez locul de veci : daca doriti , puteti sa-l ocupati si poimaine ... Despre restul obrazniciilor putem discuta "face to face" , ca sa va citez . Pana una-alta , v-ati ambalat fara motiv si m-ati jignit in scris in baza (afirmati d-vs.) povestilor unui (inca) nenumit , care , tin sa va anunt pe aceasta cale , este pe punctul sa se aleaga , exact la fel ca d-vs. , cu un frumos proces .
... Ca sa n-o lungesc , stiti unde ma gasiti . Astept , la fel de nerabdator ca d-vs. , sa ma cautati . Daca intre timp nu mai sunteti chiar asa nerabdator ca la momentul la care ati redactat acuzele obraznice , hazardate si nefondate , o sa va rog sa-mi scrieti cum va numiti si unde locuiti , ca sa stiu cu cine am dialogat . Astept .


Florin Staicu
...

Prin urmare , sa recapitulam faptele :

Un oarecare isi parcheaza cu nesimtire (nu pot evita cuvantul) autoturismul pe un loc pe care efectiv scrie , cu litere albe de exact 30 de centimetri , REZERVAT . Pentru nerespectarea normei , nesimtitul este invitat la sediul Politiei Locale si sanctionat , mai mult ca sigur , cu o pedeapsa drastica , respectiv cu un avertisment . Probabil concomitent , sanctionatul afla , de la un alt oarecare (aproape sigur angajat al Primariei si admirator al meu) , ca cineva (respectiv eu*) i-ar fi zgariat "acea masina nevinovata" si , nervos , tranteste o reclamatie (la Politie) si se si arunca la tastatura si-mi adreseaza randurile reproduse mai sus  ...

Iata concluziile preliminare :

Sa-ti parchezi masina , fie ea si nevinovata , pe un loc REZERVAT , probeaza , fara discutii , si nesimtirea , si lipsa respectului pentru dreptul altuia . Cand , in pofida acestor evidente , pretinzi sa fii tratat "frumos" (si , eventual , cu respect) , dovedesti , peste nesimtire , si un tupeu care frizeaza prostia . Iar atunci cand , colac peste pupaza , recurgi si la injurii si la amenintari scrise , se cheama ca ti-o cauti cu lumanarea** .


* Adica chem Politia , dupa care ziua-n amiaza mare , in fata Primariei , sub privirile celor carora le sunt mai drag ca sarea-n ochi , m-apuc si zgariu masina ? Chiar asa (happy) ?


** In acest din urma caz , ati ajuns exact unde trebuie ...  




UPDATE (20.30) :

O prima - sa-i zicem deocamdata - coincidenta bizara : IP-ul de la care a fost scrisa postarea care mi-a fost adresata - 92.86.12.110 - apare printre cele de la care sunt vizitat , incepand cel putin cu 7 septembrie , sustinut . Ceva parca incepe sa scartaie ...


  


UPDATE 2 (21.15) :

IP-ul celui care semneaza "kingdom of steel" - 92.86.12.110 - este IP-ul ... Primariei . Ceva scartaie din ce in ce mai apasat ... 



UPDATE 3 (14.09.12 , 12.25)
 
Aflu ca nesimtitul plin de tupeu nu-si foloseste , in adresa de mail , prenumele propriu . Probabil ca se numeste U.V. (inca nu am reusit sa discut direct cu dumnealui , pe motiv de birou incuiat , asa ca raman la initiale) , si este angajat (pe functie de sef) al Primariei Sighisoara . Auto cu pricina este un Logan argintiu , plin de cucuie si de julituri , cu nr. de inmatriculare MS 08 ... .

... Apropo de nesimtire : Loganul amintit este parcat in curtea Primariei , pe locul destinat (si marcat in consecinta) persoanelor cu handicap .  


UPDATE 4 (14.09.12 , 13.05)


Am reusit sa discut cu numitul U.V. . Neaga categoric ca ar fi autorul randurilor care mi-au fost adresate din Primarie (prin intermediul altui blog) si afirma ca , desi are o masina (?!?) , nu are sa-mi spuna nimic .  

Pentru a exclude eroarea , voi verifica pe alte cai daca cele sustinute de d-lui sunt adevarate sau nu .  



UPDATE 5 (14.09.12 , 18.30)

Acum cateva minute am primit confirmarea : conducatorul Loganului argintiu cu nr. de inmatriculare MS 08 BUU parcat pe loc rezervat in 12.09.12 este numitul Ursu Virgil , sef Compartiment Resurse Umane in cadrul Primariei Sighisoara .

Cu toate ca azi , cand am ajuns - asa cum a asteptat cu nerabdare - "face to face" (ca sa-l citez) , numitul a negat categoric ca ar fi autorul randurilor adresate mie prin intermediar si a afirmat ca nu are sa-mi spuna nimic , pentru mine - si presupun ca nu numai pentru mine - lucrurile sunt clare . Si mi-e sila ...

P.S. Ca regula generala , evit sa fac caz de dificultatile de exprimare (sau/si de  greselile gramaticale si de topica) ale preopinentului si ma concentrez pe ceea ce incearca sa exprime . In cazul particular insa , nu ma pot abtine sa nu ma intreb cum cineva care se exprima ca autorul randurilor care mi-au fost adresate ("masina nevinovata" , "latri din gura" , "satean ... cel care traieste la tara" , "ai dat dovada de taran") ar putea ajunge sef Compartiment Resurse Umane in cadrul unei Primarii municipale ...

Deocamdata atat .


2 comentarii:

Mariana spunea...

Ce scrie Marius pare plauzibil.Toata lumea va stie ca pe un individ agresiv.Sper sa v-i se infunde.

Florin Staicu spunea...

Haideti sa va propun eu o alta varianta , si mai plauzibila : nesimtitul coboara din Primarie , constata ca are o invitatie la Politia Locala , ii da curs si afla cine l-a reclamat . Nervos , gaseste in Primarie un martor care sa sustina ca m-a vazut trecand pe langa masina si ma reclama la Politie pentru o zgarietura aparuta pe masina lu' dumnealui cine stie cand si in ce imprejurari ... Iar in ce priveste martorul , la cati suporteri am in Primarie , ar fi putut gasi nu unu , ci zece .

Despre agresivitatea mea , e clar ca nu cunoasteti intelesul cuvantului : agresiv inseamna cel care ataca neprovocat . Poate cu exceptia copilariei , niciodata , dar absolut niciodata , nu am agresat in nici un fel pe nimeni daca nu am fost provocat .

In ceea ce priveste speranta d-vs. , stiti proverbul : speranta moare ultima ... Atata timp cat va limitati la a spera , va doresc numai bine .

P.S. Marius ?