vineri, 25 ianuarie 2013

Intarata-i , drace !...



Scriam in una din postarile anteriore ca cele doua tinere sperante ale Consiliului Local (ma refer la cuplul de "independenti" Sarbu & Ferent) sunt acompaniate in demersurile lor cu iz de impostura de publicatia “Independentul Sighisorean” , un fel de “Racnetul Carpatilor” local .

Pe site-ul acestei publicatii dau , undeva in decembrie anul trecut , peste articolul (cu titlu inspirat dintr-o alta publicatie) “Hotel cu impozit cat pentru o casa de locuit - Hotel Korona , articol semnat , cu mult curaj , “Redactia” . L-am citit cu atentie . Asa am aflat ca unul din cei doi vajnici luptatori impotriva coruptiei , respectiv consilierul/intreprinzatorul/independentul Ferent a interogat Primaria Sighisoara in legatura cu situatia fiscala a imobilului situat pe str. Z. Boiu nr. 12-14 (vezi aici) . 

Desi demersul a fost facut "in exercitarea atributiilor de consilier local" , cei vizati nu s-au lasat impresionati si i-au dat cu flit consilierului : informatiile solicitate sunt secret fiscal si nu se comunica .

Evident , faptele descrise au fost urmate de cateva frumoase consideratii care-l vizau pe primarele Danesan , caracterizat drept “sluga credincioasa , de ani de zile , a consilierului PNL Burlacu Adrian” (citat aproximativ) .

Cum experienta de viata m-a invatat ca escrocii trebuie crezuti numai atunci cand se dau in primire reciproc , am trecut peste retinerile pe care le am in ceea ce priveste credibilitatea numitului Ferent si am purces la verificarea celor sustinute in articol . 

In acest scop , in data de 03 ian. a.c. , cu adresa nr. 31 , am solicitat Primariei Sighisoara sa-mi comunice cum este incadrat imobilul cu pricina in rolul fiscal al municipiului si care sunt nivelurile de impozitare pentru locuinte individuale , respectiv pentru hoteluri - restaurante . 


Cu adresa nr. 31/IV.2/11.01.2013 mi s-au comunicat urmatoarele :


Prin urmare , insinuarile independentului Ferent s-au dovedit a fi , din nefericire , mincinoase . Daca ar fi fost exacte , as fi sesizat imediat organele de urmarire penala .

In loc de concluzie si pentru a lamuri oarecum situatia , redau un zvon care circula printre avizati : intre cuplul tinerelor si absolut independentelor sperante si numitul Burlacu (un alt mare luptator impotriva coruptiei , consilier si intreprinzator ceva mai putin independent) se poarta o lupta surda . Miza : parcarile Sighisoarei si taxarea accesului in Cetate . La mijloc , pe post de mazeta , primarele . Nu stiu inca daca acest zvon este adevarat , dar inclin sa-i dau crezare . Pana una-alta , studiez asiduu modalitatea de a sesiza Parchetul in legatura cu abuzurile celor doi tineri independenti , care continua sa incaseze - conform Primariei Sighisoara , fara drept - taxe in contul unui contract caduc : 





UPDATE : se pare ca nu sunt singurul interesat de parteneriatele cu patrimoniul public angajate de tinerii independenti


Si cand te cauta ‘mnealor dupa nume , parca nu-i de bine ...
.

Niciun comentariu: