joi, 21 martie 2013

Prostie , snobism sau perversitate ?



Urmaresc in silă straduinta celor de la Antena 3 de a lega cumva hartuirea la care este supusa eleva covasneana pentru fapta de a fi indraznit sa poarte o bentita tricolora in ziua de 15 martie si urmatoarele (vezi aici) de manifestarea unui “suporter rapidist” care a dat foc drapelului maghiar in timpul unui meci de fotbal in Cluj .

Inca nu-mi sunt clare resorturile care imping atat realizatorii de emisiuni cat si formatorii de opinie invitati cu norma-ntreaga sa procedeze asa . Sa fie vorba de dorinta tâmpă de a-si proba , indiferent de pret , “atasamentul fata de normele democratice” sau este , pur si simplu , o deviere de la normal a instinctelor si a judecatii ?  

Aceeasi dilema ma incearca si in ceea ce priveste nivelul diferit de reactie al autoritatilor . Daca , in cazul hartuirii adolescentei , autoritatile manifesta tendinta clara de a invinovati a priori victima (in ciuda faptului ca se stiu cu lupa pe ele) , in cazul ultrasului* s-au autosesizat si s-au miscat cu o viteza uluitoare .

Mi-e greu sa inteleg cum poti echivala doua manifestari atat de diferite … Cum poti pune semnul egal intre o sala de clasa si tribuna unui stadion din zilele noastre ? Cum poti aseza unul langa altul o adolescenta firava si un oligofren agresiv ? Cum poti pretinde ca actele unor profesori aflati in exercitiul functiunii sunt asimilabile cu manifestarile unui fanatic* foarte probabil aflat sub influenta alcoolului ? Si cum poti pretinde ca esti roman si esti preocupat de viitorul acestei natiuni cand te pretezi la asemenea manipulari ordinare ?

Toate aceste abuzuri incalificabile se cumuleaza si vor produce , inevitabil , consecinte …  


* Daca se vor publica detalii cu privire la identitatea “suporterului rapidist” , sunt curios sa aflu daca este roman sau tigan . Dupa cate am vazut aici , nu prea pare a fi roman ...
.

Un comentariu:

razvan coltea spunea...

Si Antena 3 e plina de tampiti , atat moderatori cat si invitati "de marca".