joi, 4 aprilie 2013

Adio , dar raman cu tine !



Motto : “Cu dreptate, cu cinste, cu onoare, până la capăt, fără milă!” (Crin Antonescu , 07.12.2012)


Au promis marea cu sarea dar au mers , de la bun inceput , impotriva acestor promisiuni . Iata cateva repere importante din parcursul USL , parcurs jalonat de minciuni si de tradare :

1. Discursul de cosmar al copresedintelui USL Ponta la investirea premierului Ungureanu . Justificare : fara . Reactia partenerilor : consternare parca mimata si oricum exagerata .

2. Acceptarea unui firman in 11 puncte emanat de “Comisie” si refuzul intregului USL de a modifica cvorumul necesar validarii referendumului , desi acest lucru ar fi fost perfect posibil si ar fi transat definitiv lucrurile . Justificare : interesul national*

3. In 09 decembrie , imediat dupa inchiderea urnelor si comunicarea rezultatelor estimate , declaratia-soc a viitorului prim-ministru Ponta prin care acesta invita UDMR la guvernare . Justificare : interesul national* . Ulterior se afla ca blatul a fost negociat temeinic de copresedintii USL mult inainte de momentul comunicarii si a avut ratiuni mult mai precise si mai lucrative decat interesul national* .

4. In 12 decembrie 2013 , viitorul premier Ponta semneaza , pe ascuns si la ceas de noapte , un pact de coabitare cu guvernatorul Basescu . Justificare : interesul national* . Crin Antonescu este prezent la ceremonia semnarii , dar pretinde ulterior ca s-a uitat in alta parte . Tot ulterior se delimiteaza energic , dar numai la nivel declarativ .

5. Dupa cateva rasuciri rapide , premierul Ponta o propune pe Kovesi la conducerea DNA . Justificare : realpolitik**-ul . Si interesul national* . Antonescu se delimiteaza din nou , si mai energic . Insa tot numai declarativ . Justificarea ipostazei : evident , tot interesul national* .     

Si uite-asa , usor-usor , “Dreptate pana la capat” se metamorfozeaza in “Coabitare pana la capat” … Concomitent , fostii si actualii ne tin de prosti , ne scuipa-n fata si ne rad in nas .


* Sintagma fara continut , larga , incapatoare , folosita de politicienii prinsi in fapt pentru a justifica orice ticalosie . Semnificatia reala este “interese personale si de grup , ilegitime si meschine” .

** Notiune cu o semnificatie mult mai pernicioasa decat “interesul national” . Realpolitik-ul ascunde (sau , la limita , incearca sa justifice) , intotdeauna , minciuni , hotii , tradari , crime , crime impotriva uminatii , crime impotriva Naturii s.a.m.d. .    
.

Niciun comentariu: