sâmbătă, 13 aprilie 2013

O comunicare , o solicitare si , foarte probabil , inca o plangere penala



Joi , 11 aprilie , am primit o Comunicare de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sighisoara prin care mi s-a adus la cunostinta ca in doua din plangerile penale facute in 09 februarie 2011 , respectiv 27 mai 2011 , s-a dispus “neinceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 246 din C. pen. (abuz in seviciu , n.m.) intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni.”

Plangerile respective erau indreptate impotriva unor autori necunoscuti din cadrul Primariei Sighisoara (vezi aici si aici) .

Foarte pe scurt despre cele dispuse :

Desi faptele sesizate nu aveau legatura intre ele , s-a gasit de cuviinta conexarea dosarelor (in 2 aprilie 2013) . Ca sa recapitulez cronologia faptelor , in februarie si mai 2011 am inregistrat plangerile , in 2 aprilie 2013 dosarele au fost conexate si in 3 aprilie 2013 li s-a pus cruce .

In prima cauza , desi sesizarea mea privea o fapta petrecuta cu ocazia sedintei extraordinare a C.L. din 03 feb. 2011 , s-a dispus avand in vedere o alta sedinta ordinara a C.L. , respectiv cea din 29 aprilie 2010 ! In afara de asta , nu au fost audiati - din cate stiu eu - nici consilierii , nici persoana desemnata in plangere drept martor si nici subsemnatul .

In cealalta cauza s-a concluzionat ca “in absenta unei legalitati a acestor marcaje (sic !) , ele pot fi incalcate fara vreo consecinta vatamatoare de catre orice persoana (...)” , asa ca … NUP . Scurt pe doi .     

Data fiind miza secundara a acestor doua plangeri si datorita faptului ca am obtinut ceea ce am sperat sa obtin , voi vedea daca voi uza sau nu de calea de atac .

Parca in anticiparea acestei situatii , in 09 aprilie a.c. , sub numarul 8.248 , am depus la registratura Primariei urmatoarea solicitare (aparent fara legatura cu plangerile solutionate cu NUP) :
          
                 
                  CATRE
PRIMARIA  MUNICIPIULUI SIGHISOARA

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , prin prezenta solicit sa precizati urmatoarele :

- este HCL 128/2011 (respectiv Regulamentul de acces , trafic si parcare auto in Cetatea medievala) abrogata , suspendata sau desfiintata ?

- este HCL 128/2011 in vigoare ?

- in cazul in care HCL 128/2011 este in vigoare , de ce nu o aplicati ?

Precizez ca functie de raspunsul d-vs. voi formula sau nu plangere penala pentru abuz in serviciu pentru neaplicarea cu rea credinta a unei HCL.

Astept raspuns in termenul prevazut de lege .  

   Sighisoara
09 aprilie 2013                                             Staicu Florin


Dupa ce voi primi raspunsurile solicitate , sprijinind si in cele cuprinse in motivarea rezolutiei Parchetului Sighisoara amintita anterior , voi intocmi si inregistra inca o plangere penala (probabil la DNA) , vizand , de data asta , neaplicarea HCL 128/2011 . 
.

Niciun comentariu: