marți, 2 aprilie 2013

Sa scapi de dracu ca sa dai de ta-su' (II)



In 07 octombrie 2011 am deschis o actiune in contencios prin care am solicitat obligarea partenerilor Primaria Sighisoara si SC Boss Company SRL Sighisoara la aplicarea imediata a prevederilor HCL 128/2011 , respectiv la aplicarea Regulamentului de acces , trafic si parcare auto in Cetatea Sighisoarei .

Joi , 28 martie 2013 , mi-a fost comunicata Incheierea in cauza , prin care s-a hotarat respingerea cererii mele pe motiv ca “obiectul actiunii nu este determinat” deoarece “hotararea a carei aplicare se solicita are mai mult de 40 de articole, iar solicitarea de actiune are un caracter cu totul general” .

Pentru interesati , amintesc ca cererea a fost cat se poate de simpla si de precis formulata : aplicarea imediata a HCL 128/2011 .   

… In ultimii 20 de ani am vazut multe porcarii date de diversi judecatori , dar parca nici una atat de flagrant nesimtita ca aceasta . “Hotararea (…) are mai mult de 40 de articole” ? Si daca avea 400 , lucrurile erau la fel de simple si de clare : atata timp cat nu este revocata , suspendata sau anulata in conditiile legii , trebuie aplicata integral si de la data publicarii .

Nu cunosc motivele care au determinat-o pe judecatoarea Ristache sa comita o asemenea porcarie , dar am observat un amanunt interesant : de-a lungul procesului , ambele parate au tras de timp , au conlucrat si s-au completat de o maiera remarcabila , in pofida faptului ca in public se invinovateau reciproc de neaplicarea hotararii in cauza .

Neaplicarea Regulamentului de acces , trafic si parcare auto in Cetatea Sighisoarei are trei consecinte , mari si late : transformarea Cetatii in parcare auto cu plata , privarea bugetului local de venituri importante si imbogatirea fara justa cauza a cuplului Sarbu Iulian & Ferent Tiberiu . Pentru a exclude orice dubiu , precizez ca este vorba de acel Sarbu care se da de ceasu' mortii sa ajunga primar al Sighisorii .   

Vinovati pentru transformarea Cetatii in pacare cu plata sunt , in egala masura , cativa angajati ai Primariei - in cap cu recent condamnatul Danasan - si cuplul Sarbu & Ferent (cu precizarea ca rolul si utilitatea lui Ferent in toata aceasta intreprindere este , cel putin pentru mine , inca incert) .

Voi ataca cu recurs aceasta hotarare . In cazul in care instanta de recurs nu va corecta porcaria , voi continua demersul la CEDO . In plus , am inceput sa studiez posibilitatea sesizarii Parchetului cu privire la anumite aspecte neclare din activitatea celor doua tinere sperante ale politicii locale .

        Indiferent de rezultatele de etapa , ramane o certitudine : nu uit , nu iert si am rabdare .
.

Niciun comentariu: