sâmbătă, 11 mai 2013

Duşmanul îţi arată slăbiciunile …



Orice material de manipulare ideologica eficent este , in esenta , un silogism construit pe adevar cu scopul de a impune , in final , o minciuna .

Un astfel de material este articolul “De doua mii de ani invatam limba limba ocupantilor” (autor I. Dinisor) , articol publicat pe un site de propaganda ruseasca in limba romana (vezi aici) .

Minciuna manipulatoare este rezumata in titlu si nu cred ca necesita nici un fel de comentariu .  

Dincolo de minciuna , am retinut cateva pasaje absolut remarcabile , pe care le redau in continuare :


O dorință bolnavă de egalitate și de revendicări de drepturi s-a întins în întreaga Europă ca o pandemie. Minoritățile etnice vor egalitate cu celelalte națiuni și vor dreptul de a-și întemeia propriile state, femeile vor egalitate cu bărbații și dreptul de a fi prezente în parlamente, în armate sau universități în număr egal cu bărbații, copiii vor să fie considerați egalii adulților și cer drepturi în plus. Iar guvernele se grăbesc să le îndeplinească toate aceste dorințe și să le acorde puzderii de drepturi.

Politicienii noștri sunt în moarte cerebrală. Franța și Germania insistă pentru o Uniune Europeană imperială în care să conducă și să decidă doar ele. Dar nimănui nu-i place dominația. Anglia vrea să părăsească din acest motiv Uniunea Europeană. Și nu numai ea.

Este uimitor că într-o societate ca a noastră, a europenilor,  căsătoriile gay sunt legalizate și încurajate, dar poligamia și poliandria sunt reprimate. Ele sunt considerate ilegale. Bărbații care au relații  în afara căsătoriei sunt urmăriți ca niște teroriști,  duși în fața tribunalelor, aruncați în închisori sau puși să plătească pensii alimentare ruinătoare pentru copiii din afara căsătoriei.

Profesori de știința dreptului de la universitățile occidentale (precum Van Greve, profesor de drept la Copenhaga Business School)  sunt de părere că incestul este legal dacă este liber consimțit. Ei cred că dacă o fiică și tatăl ei sunt adulți și vor să aibă relații sexuale, acest lucru este foarte normal și legal, cu condiția ca ei să fie sănătoși mintal.

Asta este societatea în care trăim noi și așa arată ea azi. Nu știm însă cum va arăta mâine în cazul în care ea va continua să meargă pe acest drum.

Politicienii noștri se mândresc cu faptul că la noi voturile se cumpără. Șapte milioane de români au votat la referendum pentru demiterea președintelui Băsescu dar au votat degeaba: președintele Băsescu a rămas mai departe în funcție.
Peste 80 de milioane de europeni au ieșit pe străzi să protesteze împotriva abuzurilor băncilor și împotriva faptului că bancherii fură din banii depunătorilor. Au ieșit degeaba: bancherii fură în continuare din banii depunătorilor și își înșală clienții.

Luptăm împotriva comunismului sovietic, împotriva kagebismului stalinist și împotriva securiștilor ceaușiști, dar parlamentele țărilor europene și Parlamentul Europei sunt pline de comuniști staliniști, de securiști ceaușiști sau de urmași ai acestora. Toți președinții noștri de după Revoluția Anticomunistă au fost comuniști.

Toți miniștrii din guvernele europene care sunt socialiști sau comuniști sunt miliardari și milionari, dar ei spun că fac politică marxistă. Toate partidele, mișcările sau asociațiile europene care se numesc ”populare” sunt partide de dreapta care nu au nimic de-a face cu politica de stânga sau cu masele populare, pentru că apără interesele claselor bogate.

Tot ce scriu ziarele noastre despre ce se întâmplă în țările adversare noastre din punct de vedere politico-ideologic este minciună sau deformare a realității. Ce spun guvernele acelor țări nu ajunge la noi, punctul lor de vedere nu ni se transmite, posturile lor de radio și tv sunt bruiate, iar dacă încerci să ajungi la sursele respective pe internet te trezești cu calculatorul virusat sau cu limitări impuse automat de distribuitorul zonal de internet, iar traducătorul automat de texte din 80 de limbi pus la dispoziție de google îți este blocat de la centrul național de internet pentru cel puțin două zile. Pe ecranele cinematografelor noastre rulează numai filme traduse din engleză și germană, în librăriile noastre există doar cărți traduse din engleză și germană, copiii noștri învață în școli numai limbile engleză și germană.

În fiecare seară vedem la Discovery armatele naziste atacând Rusia și în fiecare seară Hitler ne vorbește de la tribună avântat, scos de la naftalină din arhivele în care este păstrat cu grijă.

Nimic din ce se întâmplă în China, Rusia, America Latină, Republica Africa de Sud (comunistă) sau Asia nu ajunge la noi. Nu mai ajunge la noi, în Europa, nici măcar ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii. La jurnalele de știri  ni se arată doar imaginile pline de oroare ale atentatelor teroriste care au loc din când în când în USA, dar nu ni se arată nimic despre politica americană și despre președintele Obama, despre mersul societății americane.  Pentru noi, cei din Europa, universul începe la Varșovia și se sfârșește la Londra.

La noi  minoritățile conduc majoritățile și politicul ordonă justiției. Dăm legi care acționează retroactiv. Produsele alimentare pe care le cumpărăm nu mai reprezintă demult niște necesități pentru a ne potoli foamea ci o modalitate de a ne distra aruncând banii pe fereastră. De fapt 60% din alimentele pe care le cumpărăm le aruncăm la gunoi  și la fel facem cu lucrurile luate din supermarketuri și pe care le cumpărăm fără să avem nevoie de ele. Lista obiectelor și a produselor de bază necesare unei existențe decente cuprinde 120 de articole, dar hypermarketurile ne oferă (pe fondul unei publicități zgomotoase) o jumătate de milion de articole. În proporție de 99,97%  nimeni nu are nevoie de aceste mărfuri și le aruncăm pe toate (multe din ele aproape intacte), deși pentru fabricarea lor se cheltuie resurse uriașe de materii prime și de energie.

Somități ale dreptului european se chinuie de 20 de ani să dea o definiție a căsătoriei și nu reușeșc fiindcă nu mai știm ce este căsătoria. Firmele nu angajează persoane trecute de 40 de ani pe motivul că deși au experiență profesională sunt deja ”bătrâne”. Ele vor să angajeze doar tineri cu vârsta de 18 sau 19 ani, dar  cu condiția să aibă ”o bogată experiență profesională”. Dar asta este o imposibilitate! Asta este o fantezie corporatistă! O astfel de condiție este un nonsens născut din zgârcenia managerilor de corporații și trusturi. Și suntem atât de orbi că nu vedem aceste lucruri.

O clasă de circa o sută de mii de profitori obraznici parazitează bugetul de stat și încasează salarii de regi în timp ce populația țării, decimată de boli și de sărăcie a scăzut cu 25% și  trăiește în cea mai cruntă sărăcie, puterea statului și-o împart baronii locali, farmaciile vând medicamente contrafăcute, iar autoritățile se prefac că luptă împotriva crimei organizate, dar nu fac nimic.

Patriotismul a ajuns să fie considerat un fel de fascism, iar cel care-și iubește țara este suspect de terorism. Trâmbițăm protecția copilului peste tot în timp ce la televizor difuzăm filme pornografice, iar pe siturile internet sunt milioane de filme cu pedofili și scene de pedofilie.

Proclamăm dreptul la libertate și independență al națiunilor dar le cerem  să renunțe la suveranitatea lor. Căutăm prosperitatea și ridicarea economică a națiunii nu în resursele țării ci în banii investitorilor străini care vin din afară.

Am făcut dintr-un continent creștin străvechi (Europa) și dintr-o uniune de popoare creștine un rai al islamului în care cei care cred în Biblie sunt minoritari (dacă nu cumva chiar prigoniți). Băncile nu ne mai dau înapoi banii pe care-i depunem acolo, inculpatul și judecătorul își negociază sentința ca la tarabă pe bani, meritocrația a dispărut, corupția a pătruns până și în birourile administrației cimitirelor, locurile de veci se dau pe bani.

Am ajuns într-o fundătură morală și evolutivă, mergem către degenerarea ideii de democrație și civilizație, dar refuzăm să recunoaștem acest lucru și starea asta în care ne zbatem de 20 de ani o numim progres și schimbare. Schimbare în ce? Progres în ce? În libertăți sexuale? Care poate fi viitorul unui asemenea sistem? În ce să mai creadă sutele de milioane de europeni când și comunismul și capitalismul se dovedesc a fi la fel de diabolice, stau alături pe băncile Parlamentului European și-și fac cu ochiul unul altuia?”

2 comentarii:

razvan coltea spunea...

Interesant articolul.Exceptand cateva idei cam aiuritoare cum ar fi cea cu cainarea poligamiei barbatesti sau incestul liber consimtit. Oricum ,amesteca idei foarte bune cu unele mai putin bune.

Florin Staicu spunea...

Amestecul de care vorbesti este exact reteta de care aminteam in preambul .
Eficienta dezinformarii si manipularii este egala cu procentul cititorilor care nu reusesc sa faca diferenta intre adevar si minciuna .

Nu pare a fi vorba de cainare , ci mai degraba de un soi de comparatie antitetica cu rolul de a sublinia anormalitatea dublului etalon .