joi, 9 mai 2013

… si doi inapoi .



Dupa cum era de asteptat , Regulamentul de acces , trafic si parcare auto in Cetate a fost aplicat relativ corect cateva zile , dupa care au inceput derogarile .

In perioada “mini-vacantei” de 1 Mai - Paste lucrurile au degenerat pana aproape de starea in care erau inainte de inlaturarea barierelor proprietatea tanarului independent Sarbu .

Am sesizat imediat acest derapaj atat primarelui , cat si directorului Politiei Locale . Ambii au scaldat-o si au invocat presiunile si amenintarile anumitor operatori in turism , precum si necesitatea unei perioade de tranzitie pana la aplicarea stricta a legii (!?!) .

Prin urmare , in prima zi de lucru (vorba vine , ca in Primarie era ca la nunta) de dupa mini-vacanta am notificat Primariei , sub nr. 10.065/07.05.2013 , urmatorele :


              CATRE
PRIMARIA  MUNICIPIULUI  SIGHISOARA

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , prin prezenta va aduc la cunostinta urmatoarele :

In intervalul 01 mai - 06 mai a.c. , Cetatea Sighisoarei a redevenit parcare auto la discretia asa numitilor operatori in turism , in pofida celor stipulate de HCL 128/2011 .

Politia Locala a supravegheat respectarea legii sporadic si operand dupa alte criterii decat cele legale .

Fata de cele aratate , solicit urmatoarele :

1. Precizati daca HCL 128/2011 este in vigoare .

2. Precizati cine si dupa care criterii are drept de acces auto in Cetate .

3. Precizati cine , unde si dupa care criterii are dreptul de a-si parca auto in Cetate . Pentru altii decat cei cu domiciliul in Cetate , cine si cui plateste locurile de parcare ? Sau de platit platim numai noi ?

4. Precizati sanctiunile dispuse impotriva lucratorilor Politiei Locale pentru neindeplinirea (indeplinirea deficitara) sarcinilor de serviciu .

5. Pentru o mai buna vizibilitate , solicit plasarea ambelor semne care limiteaza/conditioneaza accesul auto in Cetate in mijlocul caii de acces , respectiv deasupra sau in locul semaforului de décor care nu a functionat si mai mult decat probabil nu va functiona curand .  

In cazul in care nu veti dispune conform legii , imi rezerv dreptul de a va actiona imediat in justitie .  
 
   Sighisoara
  7 mai 2013                                        Staicu Florin      


Daca in urmatoarele zile cei carora le revine obligatia sa aplice HCL 128/2011 vor tergiversa/refuza in continuare aplicarea acesteia , voi sesiza Parchetul .   
             

Niciun comentariu: