luni, 24 iunie 2013

Cat de mult e destul ?



Citesc pe blogul d-lui Dita precizarile numitei Ratiu Silvia Anca referitoarea la starea de incompatibilitate constata in sarcina dumneaei de catre Agentia Nationala de Integritate .

In rezumat , aceasta se declara - surpriza - nevinovata si sustine ca isi va proba pretinsa nevinovatie (pe parcursul a minimum trei-patru ani , n.m.) in instanta . 

De asemenea , promite "noi declaratii" (?!?) de indata ce se va intoarce “de peste hotare” , unde se afla , ca tot bugetarul care se respecta , intr-un binemeritat concediu de odihna .

Pana la eventuala pronuntare a instantei si tinand cont de faptul ca cercetarea ANI s-a incheiat , o sa public textul sesizarii in discutie , astfel incat oricare interesat sa poata aprecia cu capul propriu nevinovatia numitei :


      CATRE
              AGENTIA  NATIONALA DE INTEGRITATE

Subsemnatul Staicu Florin , CNP ... , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , prin prezenta

SESIZARE

formulata in temeiul art. 8 si 12(1) din Legea 176/2010 , va rog sa verificati daca actiunile numitei Ratiu Anca Silvia , purtator de cuvant al Primariei Sighisoara , cu domiciliul necunoscut subsemnatului , actiuni descrise in continuare , nu încalca regimul juridic al conflictelor de interese , respectiv prevederile art. 253 indice 1 Cod Penal .

MOTIVARE

In fapt , numita Ratiu Silvia Anca , participand la sedinta Consiliului Local Sighisoara din data de 26 noiembrie 2009 in calitate de sef serviciu relatii publice al Primariei Sighisoara , respectiv aceea de functionar public , a prezentat si sustinut doua documente (anexate in copie prezentei) . Ambele documente , respectiv “Raport de specialitate” si “Informare cu privire la organizarea si desfasurarea Festivalului Sighisoara Medievala 2009” (in anexa) , sunt o pledoarie lipsita de orice posibil echivoc in sprijinul continuarii parteneriatului public-privat dintre Consiliul Local Sighisoara si Asociatia Turistica Sighisoara , parteneriat care implica banul si patrimoniul public .

Ca urmare directa a pledoariei numitei Ratiu Silvia Anca , pledoarie avand drept consecinta continuarea parteneriatului public-privat dintre Consiliul Local Sighisoara si Asociatia Turistica Sighisoara , SC MEDIEVAL TOUR SRL Sighisoara , avand ca actionari pe numitii Lazar Ioan si Ratiu Sorin - acesta din urma sotul numitei Ratiu Silvia Anca (vezi anexa 1) - a incasat suma de 42.267,50 lei , iar SC Eco Lodge SRL Sighisoara , avand-o drept actionar pe chiar numita Ratiu Silvia Anca (vezi anexa 2) , a incasat suma de 4.413,20 lei (vezi anexa 3) .

Arat ca numita Ratiu Silvia Anca este casatorita cu numitul Ratiu Sorin , membru in Asociatia Turistica Sighisoara si asociat in alt parteneriat public-privat de mare exceptie cu Primaria Sighisoara , respectiv SC MEDIEVAL TOUR SRL Sighisoara (Hotel Sighisoara) .

Actul indeplinit in baza documentelor aratate si dubla calitate a numitei Ratiu Silvia Anca par a conduce spre ipostaza prevazuta de art. 253/1 Cod Penal , respectiv infractiunea de conflict de interese : “Infractiunea de conflict de interese consta in fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura. …” .

Asemenea , in calitate de sef serviciu relatii publice al Primariei Sighisoara , numita Ratiu Silvia Anca a redactat un numar de informari lipsite de pertinenta si cu incalcarea flagranta a regimului juridic al conflictelor de interese , avand drept obiect parteneriatul public-privat incheiat intre Consiliul Local Sighisoara si SC MEDIEVAL TOUR SRL Sighisoara (Hotel Sighisoara) . Actionar al SC MEDIEVAL TOUR SRL Sighisoara este numitul Ratiu Sorin , sotul numitei Ratiu Silvia Anca (vezi anexa 1) . 

Mentionez ca am sesizat in repetate randuri conducerea Primariei Sighisoara in legatura cu toate aceste aspecte , fara rezultat insa . Va stau la dispozitie cu documente , parte publicate pe site-ul http://staicuflorin.blogspot.com/ .  

Mentionez , de asemenea , ca aferent anului 2009 , pe site-ul Primariei Sighisoara nu apare declaratia de avere/interese a numitei .

Anexez prezentei copii dupa documentele sedintei Consiliului Local Sighisoara din data de 26 nov. 2009 , copie dupa declaratia de interese a numitei si copie dupa adresa III/22.157/25.10.2010  .

Fata de faptele sesizate , rog dispuneti conform legii . Rog confirmati primirea prezentei si comunicati numarul de inregistrare .


           Sighisoara                                   Staicu Florin
        12 iunie 2011
...

Este , cred eu , inutil sa subliniez cat dezgust imi provoaca tupeul cu care numita incearca sa escamoteze , din nou , adevarul .



         P.S. Anexele la sesizare , in numar de 15 , pot fi gasite pe acest blog si pe site-ul Primariei .

Niciun comentariu: