joi, 6 iunie 2013

Ecoserv Sig SRL , necesitate sau escrocherie ?



Una din ultimele gaselnite ale alesilor locali a fost infiintarea unei societati cu raspundere limitata (avand drept unic asociat Consiliul Local) care sa gestioneze o parte insemnata a patrimoniului public . Scopul declarant : interesul comunitatii .

Cum stim prea bine cat de preocupati sunt alesii de interesul comunitatii , este cert ca scopul infiintarii acestei firme este cu totul altul decat cel revendicat .

Fara sa ma straduiesc , am identificat urmatoarele motive reale care ar fi putut sta la baza infiintarii acestui SRL parazitar :

1. Preluarea personalului concediat prin efectul legii in anii anteriori .
2. Eludarea prevederilor legale privind salarizarea si premierea personalului bugetar .
3. Libertatea de a cheltui nestingheriti banii rezultati din exploatarea domeniului public .  
4. Sustragerea activitatilor “sensibile” de sub efectul Legii 544/2001 .
5. Evitarea controlului Curtii de Conturi .

In conditiile in care acest SRL parazitar a preluat o parte importanta din atributiile angajatilor Primariei , ma intreb ce rost mai au parte dintre acestia din urma ?

Relativ la cele de mai sus , astazi urmeaza sa remit “edililor” urmatoarea adresa :

            CATRE
PRIMARIA  MUNICIPIULUI  SIGHISOARA

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , referitor la cele comunicate de d-vs. cu adresa 11.058/XI/2/23.05.2013 , fac  urmatoarele precizari :

In conditiile in care impozitele cresc de la an la an concomitent cu deteriorarea acelerata a calitatii vietii , delegarea atributiunilor care va revin prin lege si cedarea exploatarii patrimoniului comunitatii catre o entitate privata care nu poate fi nici macar chestionata in legatura cu modul in care dispune de acest patrimoniu este abuziva , dubioasa si de natura sa ridice serioase semne de intrebare in legatura cu motivele si scopul real urmarit .

In calitate de actionar unic al acestei entitati si in temeiul prevederilor Legii 544/2001 , solicit sa-mi comunicati , deocamdata , urmatoarele :

1. Hotararea prin care a fost infiintata SC Ecoserv Sig SRL Sighisoara .
2. Expunerea de motive si nota de fundamentare care au stat la baza acestei hotarari .
3. Copie dupa procesul-verbal al sedintei in care a fost votata aceasta hotarare . 
4. Organigrama SC SC Ecoserv Sig SRL Sighisoara .
5. Numarul de salariati si nivelul de salarizare al personalului .

Astept raspuns la obiect si in termenul prevazut de lege .
 
          Sighisoara
                06 iunie 2013                                        Staicu Florin




P.S.  Umbla vorba ca numitul Gheorghe (zis Gigi) Maior , directorul sereleului parazitar , ar fi un destul de foarte apropiat al primarelui-condamnat . Asa , cam cum era musiu Sarbu pe timpul cand nu aspira la fotoliul de primar , ci la “parteneriatul” cu banii si cu patrimoniul comunitatii …  

Niciun comentariu: