sâmbătă, 1 iunie 2013

Primarului Danesan , inca un cartonas galben …



In Cotidianul de azi a aparut un articol pe care simt nevoia sa-l reproduc integral , desi banuiesc ca este un articol comandat si posibil recompensat de unul dintre oportunistii veleitari care se si vad deja inscaunati in Primarie . Dar ce sa zic : primarele Danesan il merita . Pe deplin .


“Primarul condamnat al Sighişoarei nu demisionează

Dorin Dăneşan, primarul pesedist al Sighişoarei a fost acuzat de DNA - Serviciul Teritorial Târgu Mureş de infracţiuni de corupţie prevăzute de Legea 78/2000, fiind condamnat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea unei infracţiuni. Instanţa a contopit pedepsele şi a decis că Dăneşan urma să execute pedeapsa cea mai grea, de un an şi şase luni de închisoare, dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani şi şase luni. La Curtea de Apel pedeapsa a fost mărită la 2 ani şi respectiv la 4 ani termenul de încercare. Motivul ? Clasica manevră cu terenuri scumpe din zonele centrale.

O anchetă a cotidianul.ro în Sighişoara, oraş emblematic al României, a scos la iveală o altă serie de abuzuri, ilegalităţi şi cumetrii menite să ducă la sifonarea bugetului local şi implicit la sărăcirea urbei. Oraşul şi cetatea au ajuns într-o stare evidentă de degradare, căreia micile spoieli nu-i fac faţă. Fondurile europene se accesează mai mult din vorbe, salariaţi mai cu moţ ai primăriei care câştigă 9000 de lei lunar neavând timp de aşa ceva, iar investitorii lipsesc cu desăvârşire. Nici nu este de mirare. Mai multe firme au fost alungate practic din Sighişoara pentru că domnul primar n-a catadicsit – într-un caz- să se prezinte la întâlnirile cu reprezentanţii acestora, ori să le pună beţe-n roate altora care doreau să-şi extindă afacerile. Culmea ignoranţei a fost atinsă atunci când primarul Sibiului, , a propus un parteneriat cu Sighişoara pentru ca ambele oraşe vechi să intre în patrimoniul UNESCO. Primarul Sighişoarei care se plânge tot timpul că nu are bani, a declinat trei invitaţii, iar lucrurile s-au oprit aici.

În schimb, când vine vorba de baronii locali lucrurile stau cu totul altfel. În oraş, Asociaţia Turistică condusă de Adrian Burlacu, patronul hotelului Korona, pe lângă banii pe care-i primeşte de la primărie, încasează şi taxa turistică de intrare în cetate, 100.000 de lei vechi de persoană. Miliarde bune se evaporă în conturi private, Primăria rămânând cu praful de pe tobă. Colac peste pupăză, Burlacu este şi consilier local !!! ..El şi-a pus finul, pe Eugen Bândea viceprimar ( şi el cu un dosar penal la activ ). De prisos să vă mai spunem că Hotelul Korona a eludat ani la rând taxele către primărie, fiind trecut în catastif drept casă de locuit. De ce acest trio care căpuşează fondurile oraşului ? Gurile rele spun că primarul este şantajat de Burlacu, edilul fiind imortalizat într-un exerciţiul amoros al funcţiunii, cu o jună, chiar într-o cameră de la Korona (adica Korona e bordel ? n.m.). Şi exemplele ar putea continua...

Contactat de cotidianul.ro în problema subalternului său pe linie de partid, şeful PSD Mureş a încercat să explice că Pământul e rotund, că n-are nicio putere de decizie în acest caz, aruncând pisica moartă în curtea vecinului. Prefectul de Mureş însă, Corneliu Grosu, a spus că în momentul în care va citi motivarea Curţii – motivare pe care a cerut-o personal – nu va sta vreun moment pe gânduri şi va aplica legea. Oare în cazul parlamentarului Gigi Becali s-a mai aşteptat motivarea ? Totul putea fi simplu, dacă premierul Ponta, campionul luptei anticorupţie şi şeful direct al primarului condamnat ar fi dat un simplu telefon. Sau să nu-l fi informat nimeni pe premier despre situaţia subalternului cu cazier din Sighişoara? O facem noi acum.”
                                                                           Marcel Barbatei


Inca ceva : am finalizat cererea de chemare in judecata a numitului Oprean si plangerea adresata DNA si indreptata impotriva responsabililor pentru neaplicarea Regulamentului adoptat prin HCL 128/2011 , respectiv impotriva primarului Danesan , a directorului executiv Valeriu Bogdan si a salariatilor din cadrul Primariei responsabili cu punerea in executare a Regulamentului . Cel tarziu pana la jumatatea lunii vor fi inregistrate . Vor urma altele . 


P.S. Nu pot sa nu ma intreb , totusi , oare in ce categorie ar incadra cei de la Cotidianul parteneriatul dintre Primarie si firmele numitului Sarbu Iulian , unul dintre oportunistii cu veleitati de viitor primar … Afaceri legitime si oportune sau “abuzuri, ilegalităţi şi cumetrii menite să ducă la sifonarea bugetului local şi implicit la sărăcirea urbei” ?...
  .

Niciun comentariu: