sâmbătă, 27 iulie 2013

Hayssam sau manual de ținut tira șmenarilor politici



De zile bune , gramada de energie si multe pasiuni se irosesc in jurul subiectului Hayssam : cum a plecat , cum a fost adus , cui ii foloseste aducerea lui , cine nu mai doarme noaptea de grija lui s.a.m.d. . Timp pierdut . Nu va vorbi nici asta , cum n-a vorbit nici Necolaiciuc (care este acum liber si bine mersi) , nici Popa , nici Dinulescu si nici altii asemenea .

… Si chiar daca ar vorbi , nu-mi pot inchipui ce-ar putea spune sa ma faca sa-mi schimb parerea , in rau sau in bine , despre tartorele de la Cotroceni si despre jigodiile care misuna prin Guvern si prin Parlament . Pe scurt , indiferent de ce va spune sau nu va spune Hayssam , zbanghiul va ramane un porc bun de spanzurat .

Cei care casca gura la dezbaterea acestui eveniment minor scapa din vedere altele , cu adevarat importante , cum ar fi faptul ca Ministerul Mediului este pe punctul de a autoriza inceperea lucrarilor la Rosia Montana .

In legatura cu acest “proiect” – dar nu numai – cateva scurte consideratii :

Corporatiile NU sunt societati de binefacere , sa fie preocupate de soarta comunitatilor si a indivizilor si nu sunt nici organizatii de protectia mediului , sa aiba grija Naturii .

Corporatiile sunt entitati create de oameni egoisti si lacomi cu un singur scop : obtinerea PROFITULUI , prin orice mijloace si cu orice pret , la valoarea maxim posibila . Asta inseamna , implicit , cheltuieli cat mai mici . Nici un actionar nu va mandata , vreodata , cheltuieli pentru protectia mediului si “ecologizare” de dimensiunea celor la care se angajeaza ipocrit Gabriel Resources DUPA epuizarea aurului . Odata zacamantul secatuit ,  valoarea actiunilor va tinde instantaneu catre zero si compania va intra urgent in faliment .

Consecinta : eventualele cheltuieli cu “ecologizarea” dezastrului lasat in urma de corporatie vor trece pe spezele statului , recte pe buzunarul urmasilor nostri .

Restul sunt povesti si propaganda pentru cei saracuti cu duhu’ .

Concluzie : acest tip de proiecte trebuie oprite prin orice metode si indiferent de pret , chiar daca asta ar insemna incalcarea legii . In cazul particular , legile sunt create de corporatii pentru corporatii , cu largul concurs al jigodiilor de politicieni , care isi “asuma responsabilitatea” stiind prea bine ca nu vor raspunde niciodata si in nici un fel .

Pe tema , un articol remarcabil scris de prof. dr. Ioan Piso in Cotidianul (vezi aici) . Pacat ca este mult prea lung pentru a fi accesibil cititorului obisnuit , adica exact acelui cititor care are nevoie de lamuriri convingatoare .

Tot in Cotidianul (publicatie care devine din ce in ce mai buna) a aparut Gheorghe Funar, denunț penal împotriva gazelor de șist . Un articol interesant si in Adevarul (altminteri o publicatie cu accente antinationale) : Gasland - Adevărul despre gazele de șist.

 
 .

Niciun comentariu: