miercuri, 24 iulie 2013

In sedinta Consiliului Local de maine …



… se dezbat chestiuni stringente pentru comunitate , cum ar fi :

1. Aprobarea deplasarii unui consilier UDMR , pe banii comunitatii , in Ungaria , pentru a participa la “evenimentul prilejuit de ceremonia de comemorare a poetului Sandor Petofi” (citat exact din proiectul de hotarare) . Asta in numele “deschiderii catre alte orase europene” si pentru “capitalul de imagine pe care o astfel de participare o aduce Sighisoarei” ! Sa nu vomiti ?

… Incep sa banuiesc ca primarele Danesan fie nu este roman curat , fie si-a pierdut uzul ratiunii . In oricare caz , a stat mult prea mult timp in Primarie . Indiferent de cine ii va urma , este timpul sa plece .

2. Repetarea votului pentru desemnarea Consiliului de Administratie al Ecoserv Sig SRL , in conditiile in care cei “propusi” au ramas aceiasi (dupa principiul “votam pana iese ce vrem noi”) .

3. Discutarea unei petitii inaintate de Teleson SRL , care solicita , insinuat , un drept de preemtiune pentru cumpararea Strandului de langa fosta Alee a Teilor (alee de care imi aduc aminte cu nostalgie si din care nu a mai ramas nimic-nimic) .

4. Aprobarea “mandatului reprezentantului Municipiului Sighisoara sa exercite dreptul de vot in Adunarea Generala a ADI Aqua Invest Mures pentru ajustarea preturilor si tarifelor aferente Serviciului de apa si canalizare” , mandatat fiind tanarul Bandea .
Imi amintesc cat tam-tam s-a facut la infiintarea Aquaserv si cum ni se promitea o apa mai buna la preturi mai mici . Timpul a trecut . Calitatea apei a ramas proasta si “preturile si tarifele” se “ajusteaza” (adica cresc) de la an la an .

5. Casarea a doua autoturisme si cumpararea altor doua , noi-noute : un Duster Laureate (neaparat Laureate) si o Skoda Octavia Ambition (neaparat Ambition) . Loganul fara optiuni , de 1.4 , nu le sufera edililor .

6. Acordarea a doua titluri de “ceatatean de onoare” al Sighisoarei , dintre care unul fostului primar Stefanescu (de care imi amintesc doar ca a fost un primar lipsit de cuvant) . Chelului tichia de margaritar ii lipseste … , pentru imagine .

Cumva in aceiasi ordine de idei , a fost publicat Raportul Curtii de Conturi aferent controlului efectuat la Primaria Sighisoara in semestrul I al anului curent (vezi aici , prin efortul d-lui Dita) .

S-au constatat numeroase nereguli in gestionarea banului si a patrimoniului public , cum ar fi : nerespectarea clauzelor contractuale convenite cu diversi “parteneri” privati si prejudicierea bugetului local prin calcularea defectuoasa si prin neincasarea redeventelor si chiriilor datorate de acestia , efectuarea de cheltuieli neprevazute de lege - deci ilegale (inclusiv cu “subventionarea” festivalului “medieval”) , acordarea de sporuri salariale ilegale angajatilor Primariei Sighisoara s.a.m.d. .

In raport sunt mentionati si cativa “parteneri” privati ai banului si ai patrimoniului public , cum ar fi : Boss Company SRL si Electro Sound SRL (tanarul independent Sarbu Iulian) , Asociatia Turistica Sighisoara (Burlacu & cooperativa) , Medieval Tour SRL (cuplul de operatori Lazar & Ratiu) etc. .

Pentru cei care nu au timpul sau dispozitia sa citeasca documentul , il rezum eu : cei mandatati sa gestioneze averea comunitatii si cei care ne obliga sa ne tragem de la gura sa platim tot soiul de dari si de angarale au folosit banii si patrimoniul comunitatii cu nerespectarea legii , in scopul recompensarii celor care-i slugaresc si pentru imbogatirea nemeritata a celor care i-au pus in functii si-i sprijina sa ramana acolo .
    

Niciun comentariu: