miercuri, 28 august 2013

Din nou despre Politia Locala Sighisoara



Zilele trecute am primit raspuns la adresa nr. 16.984/01.08.2013 , adresa prin care am solicitat , in principal , cateva precizari legate de activitatea Politiei Locale Sighisoara pe perioada asa-zisului Festival medieval  , respectiv in legatura cu modul in care angajatii acestei institutii au aplicat prevederile Regulamentului de acces , trafic si parcare auto in Cetate .

Tot zilele trecute , am primit raspuns si la adresa nr. 17.053/02.08.13 , adresa prin care am sesizat celor in drept cateva neregularitati observate in activitatea unui agent al Politiei Locale .



Spre surprinderea mea , ambele raspunsuri au fost la obiect si intr-o oarecare masura chiar pertinente , in total dezacord cu modul obisnuit in care raspunde directorul executiv al Politiei Locale (respectiv obraznic si eludand dezinvolt sensul intrebarilor adresate)



Azi am aflat si explicatia dezacordului : raspunsurile initiale – ca au fost intocmite succesiv cate doua raspunsuri – nu au fost semnate de viceprimarul Bandea , care le-a intors directorului executiv spre reformulare in acord cu intrebarile puse .

In paranteze fie spus , numitul Valeriu Bogdan , in mod inexplicabil inca director executiv al Politiei Locale , persevereaza in atitudinea neprincipiala pe care a exersat-o cu mult talent si in anii trecuti , staruind in convingerea ca smecheria tine loc de integritate si obraznicia poate fi substituita replicii inteligente . Evident se inseala si mai devreme sau mai tarziu se va convinge de asta .

Revenind la fondul problemei , mi s-au comunicat urmatoarele :

1. Pe durata asa-zisului Festival medieval , agentii Politiei Locale aflati in Cetate au dresat un numar de 13 avertismente verbale pentru incalcarea art. 17 din Regulamentul adoptat prin HCL 128/2011 si au intocmit un numar de 41 de invitatii scrise pentru conducatorii auto care au incalcat reglementarile in vigoare si nu au fost gasiti prezenti langa autovehicole . Dintre acestia , 17 nu s-au prezentat la sediul Politiei Locale , urmand a fi identificati si sanctionati ulterior , 7 au fost sanctionati cu avertismente scrise si 1 amendat cu 160 lei .

Relativ la datele comunicate , remarc in primul rand ca 17+7+1 ≠ 41 . In al doilea rand , ar fi interesant de aflat criteriile dupa care au fost acordate 13 avertismente verbale , 7 scrise si numai 1 (una) amenda ...

2. In ceea ce priveste angajatul Politiei Locale care a fost pentru scurt timp vedeta pe YouTube , am aflat (de fapt mi s-a confirmat) ca se numeste Nerisanu Dorian Nicusor , ca este functionar public si ca “in perioada mentionata nu a fost avansat sau promovat” (desi in Declaratia de avere din 15.06.2011 acesta se declara ca avand functia de “politist local” iar in Declaratia de avere din 16.05.2012 apare ca “sef birou OP”) .

Ramane de cercetat usoara inadvertenta dintre cele sustinute in Nota de serviciu PL892/14.08.2013 si cele afirmate de Nerisanu Dorian Nicusor in declaratiile de avere mentionate mai sus plus contradictia dintre postura acestuia din urma (vezi aici) si prevederile Codului de conduita al functionarului public .   

3. Din adresa 17.053PL Nr.888/13.08.2013 aflu ca numitul Nerisanu Dorian Nicusor , pe langa faptul ca doarme pe el in timpul programului este si un mincinos inveterat , sustinand in scris ca “auto MS 03 CJM a fost oprit pentru un timp scurt de cca. 3 minute , neexistand posibilitatea opririi in alt loc , parcarea Primariei fiind ocupata (…)” . Adevarul este ca soferul autoturismului amintit a fost indrumat de cel in cauza sa parcheze exact in proximitatea indicatorului care interzice oprirea . In absenta protestului meu , acolo ar fi ramas pe toata durata sindrofiei . In afara de asta , locuri de parcare erau suficiente in ambele curti ale Primariei , dupa cum puteti observa daca mariti si priviti cu atentie fotografia de mai jos . De fapt , exact in una din curtile Primariei a fost parcat auto respectiv ulterior discutiei purtate cu numitul Nerisanu Dorian Nicusor



In loc de concluzie :

Ieri dimineata am purtat o discutie telefonica cu directorul executiv al Politiei Locale pe tema refuzului acestuia de a aplica prevederile Regulamentului adoptat prin HCL 128/2011 , discutie in care , printre altele , i-am reamintit ca ceasul ticaie si ca maine suntem in septembrie , luna in care am promis ca voi decide daca sesizez sau nu DNA Mures cu privire la refuzul celor obligati prin lege sa aplice o hotarare de CL valida …

Ca de obicei , raspunsul directorului executiv a fost evaziv , usor insolent si presarat cu lamentari . In rezumat , faptul ca activitatea Politiei Locale lasa mult de dorit (ca sa folosesc un eufemism) este in intregime vina altora : a sighisorenilor ca sunt necivilizati si recalcitranti , a turistilor ca se incapataneaza sa ne deranjeze si a edililor care refuza sa mareasca aparatul politienesc si nu-l platesc sufficient de bine .

Nici un cuvintel despre abaterile disciplinare ale unor agenti din subordine si nimic-nimic despre actul de conducere deficitar .

Voi reveni .
.

Niciun comentariu: