vineri, 18 octombrie 2013

Inca un ticalos : Victor Ponta .


Am urmarit aseara cateva franturi din interviul primului-ministru pe tema explorarii si exploatarii gazelor de sist in Romania , interviu acordat directorului Antenei 3 (vezi aici) . Ca de fiecare data cand il aud vorbind , m-a infiorat dezinvoltura cu care acest parvenit ipocrit minte si manipuleaza . Nu cred ca am mai vazut pe cineva care sub aparenta unei jovialitati binevoitoare sa ascunda o ticalosie si o jegosenie morala atat de mari ca acest Ponta …





Iata de ce sustin asta :

1. Inainte de toate , credibilitatea lui Ponta este egala cu zero . Sunt de notorietate minciunile si inconsecventele sale (vezi chestiunea Rosia Montana , invitarea UDMR-ului la guvernare , "pactul de coabitare" , negocierea conducerii Parchetelor s.a.m.d.) . Prin urmare , tot ceea ce spune acest individ trebuie prezumat a fi neadevarat .

2. Contrar celor insinuate de Ponta , corporatiile NU sunt institutii de binefacere , NU urmaresc binele comunitatilor in mijlocul carora activeaza si NU sunt interesate de conservarea mediului . Singura ratiune de a fi a acestor entitati maligne este "maximizarea" profitului . Punct . Acesta este un adevar de ordin general , aproape axiomatic . Orice sustinere contrara este apriori neadevarata .

Celor care au dubii , le recomand sa urmareasca activitatea corporatiilor , cu precadere a celor care activeaza in domeniul extractiv . Oriunde au pus piciorul , a luat Dumnezeu mila .

3. Contrar celor afirmate de Ponta , extractia prin metoda fracturarii hidraulice conduce inevitabil la poluarea severa a apei freatice . Desi panza de apa freatica se afla la un nivel superior fata de orizontul sisturilor care contin gaz , apa sarata si gazul de sonda sunt introduse , respectiv scoase , prin panza de apa freatica . Pentru o buna intelegere a procesului , vizionati documentarul "Gasland" .


4. Contrar celor invocate de plagiator , exploatarea gazelor de sist de catre corporatii NU ne asigura independenta energetica si nici un pret preferential la gaz . Am fi intr-o oarecare masura independenti energetic daca zacamintele nu ar fi concesionate si daca ar fi exploatate de intreprinderi de stat . In ceea ce priveste pretul preferential , alta minciuna : conform acordurilor de aderare la UE , vom plati acelasi pret ca locuitorii tarilor care nu au sau nu-si exploateaza resursele proprii , respectiv pretul "pietei" .

5. Contrar celor sustinute de Ponta , corporatiile de tipul Chevron sau Exxon NU vor crea locuri de munca pentru indigeni (sau daca vor crea , vor crea cateva , putine) .

6. In ce priveste contributiile la bugetul de stat ale corporatiilor , acestea vor fi minimale , drastic diminuate prin tot soiul de "inginerii" financiare , "inginerii" la care armata de contabili si de avocati ai corporatiilor exceleaza .

Statul roman - adica noi - va (vom) avea de platit o multime de costuri ascunse , costuri pe care intotdeauna corporatiile le "externalizeaza" - adica le muta din buzunarul propriu pe spinarea indigenilor .

7. Contrar celor sustinute de mitomanul Ponta , dupa epuizarea zacamintelor corporatiile NU vor "ecologiza" terenurile . Toate locurile folosite de corporatii de jur imprejurul planetei raman , dupa epuizarea zacamintelor exploatate , distruse . Nici vorba sa mai cultive cineva ceva pe ele . Chiar presupunand ca ar exista vointa , terenurile folosite si subsolul acestora vor fi atat de poluate incat NU vor putea fi salubrizate decat eventual prin inlocuire totala .

CONCLUZII :

1. Cu buna stiinta , toti conducatorii de azi ai Romaniei lucreaza impotriva interesului national , cu scopul exclusiv de a-si prezerva privilegiile si de a fi acceptati in continuare de stapanii vestici drept guvernatori ai coloniei numita Romania , odata tara libera si independenta . Asta inseamna tradare si pentru tradare ar trebui sa existe o singura pedeapsa : moartea .

2. Sunt uluit de cat de josnici sunt latraii Antenei 3 ! Desi prin constructie sunt un sceptic cu inclinatii spre mizantropie , au fost ani de zile in care am creditat Antena 3 si nu mi-ar fi trecut prin cap ca un Badea sau un Ciuvica pot fi atat de ieftini …     


UPDATE :

Observ cu incantare frica agresiva cu care mitomanul si jigodiile care il inconjoara reactioneaza la agresarea ministrului Barbu , un alt ticalos care s-a vandut in viu corporatiilor (vezi aici) . Sub pretextul apararii "ordinii de drept" , organele represive ale statului sunt somate sa actioneze "fara complexe" atunci cand la violente se raspunde cu violenta .

… Ei bine , obisnuiti-va cu ripostele violente , jigodii tradatoare , fiindca asta este viitorul care ni si vi l-ati pregatit !
.

Niciun comentariu: