duminică, 20 octombrie 2013

Si totusi , cum putem afla adevarul ?…



Cum este evident faptul ca avocatii corporatiilor (profesionisti sau de ocazie , pro bono sau renumerati) se straduiesc sa prezinte lucrurile de o maniera favorabila stapanilor lor , organizatiile anticorporatiste si ecologiste pot fi suspectate de subiectivism iar opiniile specialistilor (adevarati sau pretinsi) pot fi influentate fie de o parte , fie de alta , ar trebui sa ne indreptam atentia catre colectivitatile zonelor in care exploatarea gazelor de sist este in desfasurare sau s-a incheiat . Asa putem afla daca procesul polueaza sau nu panza freatica , daca mediul este sau nu afectat , daca sanatatea locuitorilor este sau nu afectata , daca corporatiile au creat sau nu locuri de munca in beneficiul comunitatii s.a.m.d. .

Internetul abunda de productii pe aceasta tema , mai toate infatisand distrugerile si nenorocirile provocate de catre corporatii comunitatilor in care s-au insinuat . In rezumat , concluziile celor intervievati - concluzii sustinute de documente oficiale si de filmari facute la fata locului - sunt urmatoarele : exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice polueaza sever apa freatica , apele de suprata , solul si subsolul , ucide flora si fauna din proximitate , provoaca imbolnaviri grave , distruge infrastructura locala , nu creaza locuri de munca pentru localnici , nu contribuie la prosperitatea comunitatilor parazitate si trec sau incearca sa treaca in sarcina comunitatii costurile daunelor provocate .

As fi curios sa-l vad pe unu' ca Ciuvica (adica unu' nesimtit , arogant , obraznic si plin de tupeu) cum ar putea rastalmaci declaratiile oamenilor , documentele autoritatilor si imaginile filmate …

Evident , cele de mai sus sunt perfect valabile si pentru "investitiile" de tipul celor preconizate a fi infaptuite la Rosia Montana .

Oare de ce un post ca Antena 3 (de exemplu) nu difuzeaza ceva mai frecvent documentare ca "Fracking Hell: The Untold Story" sau "Gold, Cyanide, and the Feds : The Legacy of Zortman Landusky and Pegasus Gold" (de exemplu) ?  


.

Niciun comentariu: