joi, 28 noiembrie 2013

Gazele de sist sau Romania ca o prada (III)



In timp ce la Bruxelles se tese "cadrul legislativ" care sa dea apa corporatiilor si , ca bonus , sa interzica taranilor din UE folosirea semintelor din productia proprie (vezi aici) , in Parlamentul Romaniei se trudeste sustinut la amendarea legilor care ingreuneaza activitatea corporatiilor .

Spre exemplu , in 2009 , sub semnatura senatorilor PSD Toni Grebla si PDL Ion Ruset (interesanta coniventa) a fost depus un proiect legislativ de modificare a Legii minelor 85/2003 . Printre altele , acest proiect prevede urmatoarele :

- eliminarea certificatului de urbanism , accelerarea procedurii de obtinere a avizelor de mediu şi a certificatului de descarcare de sarcina arheologica pentru activitatiile de exploatare ,

- accelerarea procedurii de scoatere din circuitul agricol a terenurilor agricole ochite de corporatii si , tineti-va bine ,

- exproprierea imobilelor proprietate privata , in numele statului roman , direct de catre corporatii , cu eventuala despagubire a proprietarilor DUPA recunoasterea dreptului de proprietate a pagubitului de catre o instanta de judecata (vezi aici)  .    

Fara a face aprecieri in ceea ce priveste persoanele celor doi politicieni , ma rezum doar la a afirma ca indivizii asemenea astora ar trebui executati pe loc , fara judecata , acolo unde se afla , preferabil prin tragere in teapa .

Revenind la "propunerea legislativa" sustinuta de cei doi ticalosi , ce poate fi mai clar decat atat ? Corporatia te expropriaza - in numele statului - si iti plateste (eventual) despagubirea DUPA ce te judeci cu ei (respectiv cu armata lor de avocati "de top") .

Ajunsi in acest punct , intrebarea fireasca care se pune este ce-i de facut ?...

Niciun comentariu: