luni, 2 decembrie 2013

Jandarmii si corporatiile



Motto : "Dreptatea fara forta e neputicioasa , forta fara dreptate e tiranie ." (Blaise Pascal)


Dupa cum era previzibil , briganzii de la Chevron s-au intors la Pungesti pe furis si in puterea noptii , sub protectia celor platiti de noi sa apere "statul de drept" si sa ne protejeze de abuzuri si samavolnicii .

Daca in ceea ce priveste Chevron lucrurile sunt absolut clare , fiind una din corporatiile-etalon de nivel mondial si un varf de lance al imperialismului american , persista oarece nedumeriri in ceea ce priveste prestatia Jandarmeriei , pe nedrept numita si Romane . Sa vedem in ce masura aceste nedumeriri sunt sau nu justificate :

Jandarmeria si atat (refuz atributul mincinos) este o formatiune militara provenita din rebotezarea Trupelor de Securitate . Pastrand din atributiile acestora din urma strict componenta represiva , Jandarmeria s-a transformat intr-un corp de mercenari la dispozitia puterii politice - oricat de antinationala si de compromisa ar fi fost (si este) aceasta , cu o atitudine si un comportament la care Securitatea nici macar n-ar fi indraznit sa viseze . In misiunile care le sunt incredintate de politicieni si de stapanii acestora , acesti infractori agresivi nu ezita sa treaca cu bocancii peste lege , ajungand pana in punctul in care schilodesc oameni nevinovati fara sa raspunda in nici un fel ulterior .

Caracteristic acestei "institutii" este folosirea fortei de o maniera disproportionata in raport cu imprejurarile si sfidarea si incitarea cetatenilor cu care vin in contact atat prin atitudine , cat si prin afisarea ostentativa si provocatoare a unui echipament militar excesiv , copiat de la colegii de peste ocean .

Ajuns in acest punct , consider ca se impun cateva aprecieri si in ceea ce priveste personalul Jandarmeriei . Selectati dupa criterii obscure , care probabil nu prea au a face nici cu capacitatea intelectuala si nici cu nivelul educatiei , jandarmii apar in cele mai multe cazuri ca indivizi bine dezvoltati fizic (uneori atat de bine ca pleznesc armurile pe burdihanele lor umflate de un trai nemeritat de bun) , avand in general o fizionomie care exhiba o brutalitate sadica si - in anumite cazuri - un evident retard mintal (aceste ultime amanunte putand fi observate numai in cazul in care cei in cauza nu sunt mascati exact ca niste talhari in timpul unui rapt) .

Nutresc convingerea sincera ca nici o persoana cu un minim de moralitate si cu o farama de onoare nu poate practica aceasta indeletnicire . Cei care au ajuns jandarmi din intamplare sau din eroare si/sau cei care pretind ca au onoare ar fi trebuit sa demisioneze din momentul in care a devenit evident faptul ca fac parte dintr-o "institutie" represiva si profund abuziva . Acest moment s-a consumat demultisor .

Pseudoargumentele de tipul "castigam si noi un ban cinstit" sau "face fiecare ce poate" au exact aceeasi valoare ca daca ar fi invocate de o tirista care se intinde pentru 10 lei cu oricine plateste . Celor care sustin ca "nu toti sunt asa" si ca "nu exista padure fara uscaturi" le spun doar atat : cand te incardasesti cu talharu' - fie el si in uniforma - trebuie sa-ti asumi toate consecintele … Asemenea si in cazul in care accepti sa duci la indeplinire ordine evident abuzive si ilegale .      

In loc de concluzie : "institutia" Jandarmeriei si jandarmii , prin abuzurile si ilegalitatile comise fara retineri si la vedere , nu numai ca nu impun respect , dar provoaca repulsie si ura . Iar ura este un sentiment puternic . Poate cel mai puternic . Spre deosebire de alte sentimente , care de regula se estompeaza in timp , ura se acumuleaza si se autopotenteaza . Acumulandu-se , mai devreme sau mai tarziu atinge un prag critic . Jandarmii care mai au o farama de instinct de conservare nepervertit de puterea iluzorie pe care banuiesc ca ti-o confera bastonul de cauciuc spanzurat legitim de centiron , ar trebui sa faca un efort si sa caute sa citeasca (sau , daca efortul este prea mare , sa roage pe altii sa le povesteasca) ce s-a intamplat cu inaintasii lor in anii 1946-1955 si , in cateva (din nefericire mult prea putine) cazuri , in decembrie 1989 … Nu se pune problema daca vor ajunge sa raspunda pentru samavolniciile lor , ci cat timp ii desparte de pedeapsa .


UPDATE : Necuratu' m-a adus langa un televizor exact in momentul in care se transmitea , in direct , conferinta de presa a Jandarmeriei . Ascultand bolboroselile nerusinate ale celor doi maimutoi galonati , mi-am reprimat cu greu pornirea de a face tandari televizorul . Sa-mi revin , am iesit in curte si am crapat lemne un sfert de ceas …

UPDATE II : Aflu , cu o satisfactie vatamatoare , ca unul din plavanii participanti la reprimarea protestatarilor de la Pungesti (probabil dintr-un exces de zel tamp) a alunecat , a cazut intr-un sant , si-a vatamat spatele si a fost dus cu o ambulanta la spital . Regret profund ca nu si-a rupt gatu' , sa fi ajuns direct la prosectura 

UPDATE III : Ca sa fie tacamul complet , in cursul dupa-amiezii sare si plagiatorul , ca proasta din baie , cu o declaratie de un tupeu absolut aiuritor :

"Am văzut că în ultimele zile este un mare entuziasm după cum ne unim cu Moldova, foarte bine, dar nu ar fi mai bine să fim independenți energetic ca să putem sprijini și Moldova? (…) Eu cred că România poate fi o țară democratică și puternică, dacă respectăm legile. Și nu vom reuși, dacă 20-30 de oameni încalcă legea. Acolo este vorba despre o proprietate privată și dacă era vorba de proprietatea privată a oricărui om din această țară, tot la fel procedam. Dacă erau niște oameni care ocupau ilegal un teren, se aplica legea. Acțiunile jandarmilor au fost sută la sută conform legii și pentru asta îi felicit." (sursa : aici)   

Cinci cuvinte , trei minciuni :

- Concesionarea exploatarii acestor presupuse zacaminte nu ne va aduce "independenta energetica" . Vom continua sa cumparam gazele scoase din subsolul Romaniei la pretul cu care cumparam gazele rusilor .

- Nu suntem si nu vom fi niciodata o tara democratica (si cu atat mai putin una puternica) tocmai fiindca cei platiti de noi sa vegheze la respectarea legilor le incalca . Ma refer aici inclusiv la jigodia de plagiator .  

- Cand au intrat slugile lui Tender pe proprietatile taranilor din Mosna tot "la fel" s-a procedat sau exact pe dos ?

Acest Ponta calca apasat pe urmele zbanghiului si promite sa-l depaseasca in nemernicie si ticalosie

 UPDATE IV : Victor-Viorel Ponta - prim-ministru al Romaniei , mincinos notoriu : "Acțiunile jandarmilor au fost sută la sută conform legii și pentru asta îi felicit" ... 

... si adevarul .
 

Niciun comentariu: