duminică, 8 decembrie 2013

Jandarmii si corporatiile (II)



Potrivit Agerpres , localitatea Pungesti a fost declarata "zonă specială de siguranţă publică" de catre , tineti-va bine , Jandarmerie . “Potrivit ordinului, în zonă sunt intensificate măsurile specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi de menţinere a stării de linişte şi ordine publică. În zonă sunt create dispozitive şi sunt detaşate echipaje de intervenţie şi patrule, pentru a se crea un climat de linişte şi siguranţă pentru cetăţeni” (mr. Marius Ţăranu , purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău) .

Un locuitor al Pungestiului , intervievat de reporterii publicatiei Cotidianul , afirma ca ”La fiecare casă stă câte un jandarm. Nici în drum nu avem voie să ieşim fără să dăm socoteală jandarmilor. Nu înţelegem pe cine apără ei aici, în slujba cui acţionează”. Toti cei care circula pe soseaua Vaslui-Pungesti sunt opriti , legitimati si chestionati in legatura cu destinatia si scopul deplasarii .

Fata de abuzurile jandarmilor , care au abdicat de la menirea lor si au ales sa slugareasca corporatiile americane sfidand o parte insemnata din populatia acestei tari , orice comentariu este de prisos . Problema reala este , dupa cum afirmam zilele trecute intr-un scurt comentariu adresat unui anume G. Maior (un idiot plin de ifose*) , ca "(…) asemenea atitudini abuzive nu pot fi escamotate la nesfarsit prin propaganda si dezinformare . Abuzurile produc frustrare , frustrarea degenereaza in ura , ura se acumuleaza si in final s-ar putea sa produca si anarhism violent . Pana una-alta , ura oamenilor nu se va indrepta , selectiv , impotriva anumitor corporatii , ci va viza , generic , corporatiile vest-europene si americane , adica exact alea ale stapanilor lu' matale . Asta este un prim efect pozitiv al prostiei arogante cu care va manifestati si voi , si ei . Continuati sa fiti nesimtiti si agresivi , intindeti coarda , intretineti ura oamenilor si visati ca nu veti produce consecinte ..."


* Intr-un interviu acordat zilele trecute la B1 TV , acest G. Maior afirma , cu o nesimtire debordanta , ca "Din păcate, există un activism care are o tendință de radicalizare clară în ceea ce privește nu doar gazele de șist și compania Chevron, ci chiar intenția unor companii de explorare pe zona convențională. S-au petrecut câteva cazuri în zona Sibiului, în alte câteva zone din Moldova, inclusiv vis-a-vis de simple explorări pentru a vedea, până la urmă, ce există în subsolul țării, ceea ce mie mi se pare extrem de grav. Putem vorbi despre afectarea unor interese economice și strategice ale României. Repet, revin la aplicarea legii: dacă există licențe, dacă există cadru legal el trebuie implementat.”

Evident , bouleanul minte . Minte si manipuleaza cu tupeul tipic politicianului . Ceea ce s-a petrecut "in zona Sibiului" nu a avut a face in nici un fel cu "interesele economice si strategice ale Romaniei" . In afara de asta , protestele localnicilor au fost generate de abuzurile celor de la Prospectiuni SA , care au intrat fara permisiune pe proprietatile acestora ca-n curtea lui Tender , sfidandu-i si provocandu-i fara sa fie deranjati nici de Politie , nici de Jandarmerie , si asta in pofida declaratiilor sforaitoare ale altui malac nesimtit , care sustinea fara sa clipeasca acum cateva zile ca "(...) acolo (la Pungesti , n.m.) este vorba despre o proprietate privată și dacă era vorba de proprietatea privată a oricărui om din această țară, tot la fel procedam" …  
.

Niciun comentariu: