luni, 30 septembrie 2013

Dupa cum m-am angajat , ...



… luni , 30 septembrie (ultima zi a lunii) , am trimis catre Serviciul Teritorial Mures al DNA plangerea penala cu privire la neaplicarea Regulamentului adoptat prin HCL 128/2011 .

Pacat ca eforturile mele sustinute pentru evitarea acestui demers au ramas inutile .
 

In urmatorul interval imi voi onora si celalalt angajament si voi inregistra la Judecatoria Sighisoara Cerea de chemare in judecata a numitului Oprean Petre , consilier municipal .
.

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Cand hotii striga hotii ...



Independentul Sighisorean publica un interesant reportaj despre o categorie aparte de matrapazlacuri petrecute sub pulpana Primariei Sighisoara , respectiv despre modul de administrare a gropii de gunoi a orasului .  


In rezumat , din reportaj reies doua aspecte importante :

1. desi s-au cheltuit importante sume de bani atat din bugetul comunitatii , cat si din bugetul european , groapa nu functioneaza la parametrii proiectati ;

2. Sighisoara a devenit groapa de gunoi a judetului si nu numai , din moment ce inclusiv Mediasul isi trimite gunoiul pe teritorul comunitatii noastre .

Din nefericire , credibilitatea reportajului este pusa serios sub semnul intrebarii de aparitia cuplului Sarbu & Ferent , cuplu care pozeaza din nou , cu un tupeu debordant , in luptatori impotriva coruptiei din administratia locala , asta in conditiile in care este de notorietate faptul ca firmele lor au parazitat ani de zile patrimoniul si bugetul local (vezi , de exemplu , aici si aici) .

Si tot din nefericire , pacat de eforturile celor care scriu la Independentul Sighisorean . Oricat de juste ar fi (si sunt) temele luate in discutie de redactori , asupra scopului real al publicatiei planeaza (cel putin pentru mine) un mare semn de intrebare . Pacat .


miercuri, 18 septembrie 2013

Scurta revista a presei



Nimic nou in circul dezgustator facut de diversele categorii de interesati in jurul Rosiei Montane … Mi se confirma inca o data trei axiome : TOTI politicienii sunt mincinosi , lacomi , talhari si tradatori , fiind cumparati ca porcii , in viu , de cine-i plateste mai mult , TOATE escrocheriile si talhariile de mare anvergura prin care poporul roman este jefuit sistematic sunt puse la cale si executate sub directa coordonare a JIDANILOR si trei , in actualul sistem politico-economic (ca de social nu mai poate fi vorba) poporul roman se indreapta spre distrugere .

Un alt os de ros pentru hienele din presa damboviteana : povestea “tortionarilor” din inchisorile comuniste . Se minte in draci , se ignora fara jena orice declaratie neconforma cu linia propagandei anticomuniste si se trece sub tacere contributia principalilor vinovati pentru abuzurile care au avut indiscutabil loc in puscariile Romaniei ; nici un cuvintel despre securistii , procororii si judecatorii (asesorii) populari care au urmarit penal si au condamnat inclusiv oameni absolut nevinovati la ani grei de detentie . Asta ca sa nu mai amintesc de politrucii care ghidonau “bratul inarmat al clasei muncitoare” . Dar astia au impunitate …

As vrea sa vad macar un procoror sau un judecator popolar plimbat pe la DNA , ca de politrucii de atunci nu mai poate fi vorba : care n-au trecut la cele vesnice , au emigrat demult in Israel …

O precizare menita sa excluda orice posibil echivoc : daca “elita” care a murit in puscariile comuniste semana fie si numai de departe cu actuala “elita” , s-a intamplat ceea ce era just sa se intample .

O declaratie de o sinceritate surprinzatoare facuta ieri de regele Olandei : "Din cauza evoluțiilor sociale, precum globalizarea și îmbătrânirea populației, piața noastră a muncii și serviciile publice nu mai sunt potrivite pentru necesitățile timpurilor noastre. Statul clasic al bunăstării din a doua jumătate a secolului XX evoluează încet dar sigur către 'o societate participativă', în care se așteaptă ca cetățenii să aibă grijă de ei înșiși sau sa creeze soluții la nivelul societății civile pentru probleme precum pensiile” .      
Ca sa citez un profesor de economie de la Universitatea din Amsterdam , sintagma "societate participativa" se traduce , in limbaj curent , “fiecare e pe cont propriu” . (sursa aici)

Ce se intampla cu noi in aceasta “societate participativa” ne spune un anume Bogdan Radu Herzog , intr-un articol de mare exceptie publicat in “Vocea Rusiei” :

“(…) Iar noi ne-am integrat în aceasta Europă. Am crezut că vom cina la Versailles sau la Potsdam cu urmaşii lui Louis Quatorze sau Friedrich der Große şi am nimerit pe uşa din spate la parada gay.

După douăzeci şi ceva de ani de la căderea comunismului nu mai avem industrie naţională, nu mai avem păduri, nu mai avem minerit. Ca şi condiţii ale acceptării în Turnul Babel am dat pe mana altora tot ce prezenta interes pentru ei, am închis restul şi am vândut la fier vechi. Am exportat tot, până şi oamenii, populaţia ţării scăzând cu peste 3 milioane de oameni în două decenii de ani. Avem însă datorii faţă de cei care au fost suficient de generoşi să ne ajute să ajungem în situaţia asta.” (sursa aici)
.