marți, 28 ianuarie 2014

Greu cu independenta …



In foaia (pretins) independenta “Independentul Sighisorean” , cunoscuta drept trambita independentului Sarbu , apropitar si administrator , pana mai ieri , al Boss Company SRL , actualmente politician si aspirant la fotoliul de primar , a aparut , zilele trecute , un articol semnat (daca nu ma insel) Silviu Radu si intitulat , prudent , “Se rupe USL?” .

In opinia mea , opinie postata pe pagina “Independentului” , singurul scop al respectivului articol a fost inducerea ideii ca la viitoarele alegeri locale , tinute preferabil (cat mai) inainte de termen , singura optiune posibila a alegatorilor sighisoreni pentru functia de primar va fi vajnicul luptator impotriva coruptiei locale Iulian . Iata comentariul integral :

““Găsirea unei noi majorități va fi aproape imposibilă iar orice tentativă a PSD și PNL de a-și căuta sau forma un lider va fi sortită eșecului (...)” , asa ca tanarul si incoruptibilul politician luptator impotriva coruptiei Iulian va avea pârtie deschisa catre fotoliul de primar ! Cam asta ar fi concluzia indusa de articol , daca nu ma insel ...
Problema este ca desi ma straduiesc , nu vad nici o diferenta de fond intre infractorul condamnat Danesan , Burlacu (ca tot l-ati amintit) si mai tanarul Iulian . In opinia mea , toti trei par a fi la fel de sinceri , la fel de cinstiti , la fel de competenti si la fel de preocupati de soarta orasului . In acesta ordine de idei , incoruptibilul Iulian va avea de explicat , printre altele , ce-i cu prejudiciul cauzat bugetului local de Boss Company SRL Sighisoara , prejudiciu evaluat de Curtea de Conturi la nu mai putin de 1,6 milioane lei ...
In legatura cu acest ultim aspect , cum se face ca d-vs. , cei mai independenti ziaristi locali , treceti sub tacere relatia stansa pe care incoruptibilul Iulian a avut-o ani de zile cu bugetul local si cum explicati raportul dintre sfarsitul acestei relatii si metamorfozarea brusca a afaceristului Iulian intr-un nefiresc de vehement (tinand cont de antecedente) luptator impotriva coruptiei din administratia locala in general si a lui Danesan in special ?”

In dimineata asta , intrand pe pagina independentilor , constat ca “Se rupe USL?” a disparut . Cu tot cu comentarii . Fara explicatii . Fara jena . Fara pardon .

Ce-ar mai fi de spus ?
.

Un comentariu:

dan filip spunea...

Nu e prima data cand "Independenti" sterg articole,comentarii chiar si fac manareli la sonadaje de opinie :D