sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Revista presei



In Sf. Gheorghe - Covasna , Politia Locala , subordonata primarului iredentist Árpád András Antal , a aplicat o amenda de 500 lei cetateanului Valentin Iriciuc pentru vina de a fi fluturat steagul tricolor si de a fi scandat “aici e pamant romanesc” in Piata Libertatii din Sf. Gheorghe , “fapt ce a provocat indignarea cetăţenilor (maghiari, n.red.) tulburând astfel ordinea şi liniştea publică”. De mentionat ca “tulburarea ordinii si linistii publice” a fost comisa in 1 Decembrie 2013 , de Ziua Nationala a Romaniei . (sursa aici)
...   

Tot in Sf. Gheorge , in noaptea de Anul Nou , un anume Gheorghe Predut a fost acostat de un grup de 5 sau 6 tineri maghiari care l-au agresat fizic pe motiv ca nu vorbeste limba maghiara . In urma incidentului , Predut a ajuns la Urgente cu o coasta rupta . Ironia sortii este ca acest Predut a fost liderul PDL Covasna , partid care a incurajat constant iredentismul maghiar . In plus , dupa propriile-i declaratii , Predut este capul unei familii mixte , care a pledat mereu pentru conciliere si toleranta fata de toate obrazniciile sovinilor maghiari ...  

Interesanta este reactia reprezentantilor comunitatii maghiare pe forumuri relativ la incident . Fara exceptie , acestia acuza presa care a redat agresiunea de incitare la violente interetnice (asta inainte sau dupa ce injura si ameninta romanii) . (sursa aici)
...

Zbanghiul impus drept guvernator al Romaniei de neprietenii poporului roman s-a captusit cu o plangere penala formulata de avocata Mihaela Anghelus si de profesorul Ionita Romulus , sub aspectul savarsirii unui lung sir de infractiuni , dintre care as aminti tradare , atentat care pune în pericol siguranţa statului , subminarea economiei naţionale , atentat contra unei colectivităţi , complot , comunicarea de informaţii false s.a.m.d.

Plangerea este surprinzator de bine intocmita si documentata . Fara discutie merita citita (sursa aici) . Nu stiu de ce am senzatia ca de la aceasta plangere i se va trage nemernicului ... Iata si un scurt citat :

“(...) Pentru a contura profilul moral al numitului Băsescu Traian, redăm în continuare câteva date - astfel cum acestea au apărut public în ultimii ani, atât în mass media, cât şi pe internet.
Traian Băsescu a fost timp de 15 ani membru PCR.
Traian Băsescu a fost racolat de Securitate în anul 1973, pe cînd era elev al Institutului de Marină, ocazie cu care i-a fost întocmit dosarul personal nr. 3990/09.11.1973. (...)
În anul 1987 Traian Băsescu este numit şef al Agenţiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde îşi desfăşoară activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea dată Serviciul I ( Belgia-Olanda-Luxemburg ) din Direcţia a I a CIE.
Pe 8.03.1989 Traian Băsescu este rechemat în ţară, fiind acuzat de nereguli grave în administrarea fondurilor NAVROM.
Traian Băsescu a fost sancţionat pentru că a autorizat, fără aprobarea NAVROM Constanţa, o plată suplimentară de 300.000 de franci belgieni pentru lucrările de reparaţii efectuate la nava Zimnicea în ianuarie 1989.
În 22 decembrie 1989, ofiţerul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut în subordine pe Traian Băsescu, s-a infiltrat printre revoluţionarii din faţa Comitetului Central, a intrat în anturajul lui Dan Iosif şi ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu şi în ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.”
.

Niciun comentariu: