sâmbătă, 13 septembrie 2014

"Independentii" față cu libertatea de opinie



Constat cu dezgust ca stradaniile depuse de independentii de la "Independentul Sihisorean" pentru blocarea opiniilor neconforme cu linia trasata de patronat imbraca forme de-a dreptul penibile .  Intr-un interval de timp relativ scurt , au parcurs toate etapele de la rudimentar (raderea articolului cu totul , stergerea comentariilor publicate) la rafinat (restrictionarea accesului la postarea comentariului) .
Motivul care determina acest tip de atitudine mi se pare evident : Independentul n-are treaba nici cu informarea comunitatii , nici cu independenta si cu atat mai putin cu libertatea de exprimare a opiniilor ... Independentul este nimic mai mult decat trompeta unui grup de interese croit pe acapararea si subordonarea administratiei publice locale prin "mijloace democratice" (adica prin minciuna , prin fățărnicie , prin obraznicie , prin nesimtire , prin lingusiri sau - dupa caz - prin amenintari voalate s.a.m.d.) .
Din acest motiv , voi reproduce comentariile cenzurate si aici si pe pagina mea de Facebook , astfel incat eventualii interesati sa le poata citi .

Incep cu "Indolența, nepăsarea și abuzurile sunt la ordinea zilei în Primăria Sighișoara” , articol in care numita Alexandra Mariuca ne demonstreaza fara echivoc ce inseamna jurnalismul independent (vezi aici) . Cum observatiile mele nu cadrau cu osanalele ridicate de independenta Alexandra independentului Sirbu , au fost cenzurate imediat dupa postare . Iata-le :

"Cat timp a fost frate de cruce cu primarele si partener privat privilegiat cu patrimoniul public local (detinand inclusiv o bariera privata amplasata pe un drum public) , incoruptibilul Iulian nu a avut nici un fel de strabatere vizavi de "indolenta , nepasarea si abuzurile din Primaria Sighisoara" . Din contra ... Cum a simtit ca-i fuge parteneriatu' de sub picioare , cum a inceput sa pretinda ca il preocupa necazurile cetateanului si viitorul comunitatii , transformandu-se pe nesimtite din oportunistul veros de ieri in neinfricatul luptator impotriva coruptiei din administratia locala de azi ! Poate explica cineva din redactia "Independentului" aceasta incredibila metamorfoza ?"

O alta mostra de jurnalism independent ne este oferita de Groza Tudor , care , din motive neclare inca , il pupa-n dos pe "seful" Politiei Locale (vezi aici) . Incercand sa postez un comentariu , am constatat ca nu mi se permite , contul meu de Facebook avand accesul restrictionat . Am creat imediat un cont-duplicat si am postat comentariul . In mai putin de 5 minute a fost sters , ceea ce denota vigilenta cu care independentii urmaresc si inlatura orice opinie neconvenabila celui/celor care detin publicatia . Iata opiniile cenzurate :


""Seful" Politiei Locale mai bine lasa tacerea nerupta ... In afara de "nu suntem destui" , "n-avem" si "nu putem" , n-a comunicat absolut nimic . Da' nimic-nimic . Si ar fi avut ce ! De exemplu , ar fi fost interesant sa aflam , asa , ca fapt divers , cum intelege sa gestioneze fenomenul prostitutiei (aflat intr-o evidenta recrudescenta) sau cum vede (in general) chestiunea consumului de alcool la locul de munca ...
...
Ca un perseverent observator al activitatii celor platiti din bani publici , pot afirma fara rezerve ca una din principalele cauze ale debandadei care domneste in Cetate este chiar modul in care intervievatul intelege sa conduca serviciul comunitar care i-a fost incredintat . Alaturi de primar , il tin de principal responsabil pentru neaplicarea Regulamentului de acces , trafic si parcare auto in Cetatea "patrimoniu UNESCO" . Motivele neaplicarii acestei norme nu mai au a face nici cu opozitia celor de la Boss Company (cum auzeam pana in 2012) , nici cu lipsa personalului , nici cu lipsa auto de serviciu dotate neaparat cu "rampa de semnalizare" , nici cu faptul ca se scorojesc peretii in sediu , ci cu refuzul tenace de a aplica o HCL perfect valida . Pentru a pune punct accesului auto neautorizat in Cetate ar fi suficient un lucrator postat langa bariera montata de incoruptibilul Sirbu la baza caii de acces auto in Cetate sau , si mai bine , in fata Turnului Croitorilor ; asa ar contribui si la alimentarea bugetului local prin amenzile aplicate celor care ignora indicatorul "Accesul interzis" aflat pe corpul barierei Sirbu .
...
Dincolo de amanunte , o intrebare persista : daca dl. sef vede ca toate stradaniile ii sunt sistematic sabotate de indolentii si abuzivii din Primarie (apud "independentii") si ca orice-ar face-i tot degeaba , de ce nu-si da demisia ? Cramponandu-se de scaun nu cumva consimte ? De ce sa te lasi abuzat si calcat in picioare cand cu competentele probate cu varf si-ndesat ca bugetar prost platit ai castiga mult mai consistent intr-o activitate privata ?...

PS Stradania d-vs. de a cenzura opiniile neconvenabile este deplorabila . Si inutila in ceea ce ma priveste . Cu fiecare tentativa de a-mi baga pumnul in gura nu faceti altceva decat sa-mi captati si mai mult atentia , sa ma intaratati si sa ma motivati si mai mult ..."

- va urma -
.

Niciun comentariu: