marți, 7 octombrie 2014

Pentru unii muma , pentru altii ciuma



In ultimele zile ale anului trecut am inregistrat la Judecatoria Sighisoara o actiune civila indreptata impotriva numitului Oprean Petre, consilier local, pentru doua afirmatii calomnioase rostite in sedinta C.L. Sighisoara din martie 2013 (detalii aici, aici si aici) .
Procesul a fost judecat cu o viteza cu totul si cu totul neobisnuita si joi, 2 octombrie, judecatoarea Pop Cornelia a decis sa-mi respinga actiunea pe motiv ca fapta reclamata nu exista si, in pofida acestei prime constatari, pentru ca "nu sunt indeplinite nici celelalte conditii ale raspunderii delictuale" (de parca acest lucru ar fi fost posibil in absenta faptei). Probabil pentru a inlatura orice dubii cu privire la impartialitatea cu care a expediat cauza, d-na judecator si-a si motivat instant decizia, astfel ca in cursul zilei de ieri am primit Comunicarea cu nr. 1032/2014.


 
De retinut faptul ca distinsa d-na judecator a inteles sa ma oblige la plata sumei de 2.000 lei catre parat, in contul unui pretins onorariu avocatial platit de catre acesta numitului Todor Bogdan pentru efortul de a se fi prezentat la ultimul termen si de a se fi ridicat in doua picioare la intrarea in sala a onoratei instante, desi Codul de procedura civila prevede dreptul judecatorului de a taia din onorariu avocatului "daca acesta este vădit disproporţionat în raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfăşurată (...)".
...

La o prima lectura, motivarea deciziei data de d-na judecator Pop releva faptul ca aceasta nu a fost interesata absolut deloc de faptele deduse judecatii, preferand fie sa le ignore, fie sa le interpreteze de o maniera creativa in favoarea paratului. De asemenea, sare in ochi dezinvoltura cu care onorata d-na judecator a omis sa ceara paratului sa-si probeze afirmatiile calomnioase. Asupra acestor aspecte voi reveni pe larg in zilele urmatoare.

Concluzii preliminare :

1. Voi ataca decizia onoratei instante cu apel, desi nu-mi fac iluzii in legatura cu rezultatul acestuia mai ales daca dosarul va fi repartizat aleatoriu prin incredintare directa unui judecator de etnie maghiara. In ipoteza respingerii apelului, voi inainta cauza Curtii Europeane.
2. Voi studia oportunitatea formularii unei plangeri adresate CSM-ului cu privire la sa le zic scaparile onoratei instante si voi incerca sa aflu care au fost resorturile care ar fi putut determina asemenea sa le zic din nou scapari.
3. In Romania de azi, cel care cauta dreptate ar fi bine sa ocoleasca, in masura posibilului, magistratii. Actul de justitie n-are treaba nici cu legea, nici cu situatia de fapt, nici cu probele, ci cu inspiratia de moment si cu vointa subiectiva (interesata sau nu) a magistratului. Pentru dreptate trebuie cautate abordari alternative. Evident legale.
...
Fiecare abuz si fiecare porcarie de care ma lovesc nu fac altceva decat ma intarata si ma motiveaza si mai tare. Nu cedez, nu uit si nu iert.
.

Niciun comentariu: