sâmbătă, 15 noiembrie 2014

O alta mostra din impartialitatea ...


... atat de caracteristica endependentilor aflati in slujba celui mai vajnic si mai neinfricat luptator impotriva coruptiei locale ne vine, din nou, de la tanarul si impartialul endependent Tudor Groza.

In articolul "Se cauta tap ispasitor pentru problemele comunitatii", articol publicat in oficiosul Uniunii "Independente" pentru Sighisoara, acest Groza deplange absolut impartial soarta numitului Valeriu Bogdan, director executiv al Politiei Locale Sighisoara, caruia i se imputa de catre angajator, evident fara motive, proasta gestiune a serviciului incredintat spre conducere.
In rezumat, impartialul Groza, aflat in calitate de jurnalist endependent la sedinta Comisiei de disciplina care urma sa judece abaterile repetate ale numitului Valeriu Bogdan, ia la cunostinta cu indignare faptul ca respectiva sedinta nu va fi publica si, in consecinta, se repede la manseta organizatorilor, pretinzand vehement respectarea prevederilor Legii 544/2001.
Ceea ce omite insa endependentul Groza sa ne indice cu claritate este articolul sau articolele din legea invocata care ar stabili obligativitatea participarii presei la sedintele comisiilor de disciplina. Pentru edificarea interesatilor, Legea 544/2001 nu contine asemenea prevederi*, prin urmare endependentul nostru este fie ignorant si obraznic, fie bine informat dar de rea-credinta.
De retinut faptul ca in chestiune, endependentul Groza recidiveaza; nu cu mult timp in urma a mai comis un articol gretos de impartial in legatura cu necazurile numitului Valeriu Bogdan (vezi aici).
...

Despre Valeriu Bogdan am scris suficient in cuprinsul acestui blog, asa ca o sa ma limitez la o singura remarca: presupunand, prin absurd, ca lucrurile stau asa cum le prezinta dumnealui, de ce nu a demisionat ? De ce a ramas sa cautioneze abuzurile si indolenta primarelui ? Nu cumva pastrarea scaunului a cantarit mai greu decat datoria fata de comunitate ? Nu cumva prezervarea fonctiei a fost mai importanta decat onoarea ?
Evident, toate aceste intrebari sunt retorice, deoarece, in opinia mea, Valeriu Bogdan nu are pic de onoare si-l doare-n cot de comunitate. A aratat-o cu prisosinta. Are in schimb tupeu. Tupeu cat cuprinde. Tupeu si o anume abilitate de smecher provenit din spatiul situat intre Dunare si Carpati, care minte fara sa clipeasca si arata cu degetul intotdeauna catre altii...   
...

Incet-incet se clarifica lucrurile si cu acest Groza... In ceea ce-l priveste, am sperat ca-i vorba de lipsa de experienta si de naivitatea tipice tineretii. Succesiunea faptelor ma obliga sa constat ca m-am inselat: e vorba, pur si simplu, de ceea ce M. Gramatopol numeste prostitutie intelectuala, prostitutie intelectuala "fara scuza vreunui ideal romantic, ci din viciu pur si lucrativ" (M. Gramatopol - Scurt tratat despre prostitutia intelectuala). Pacat. Branza buna in burduf de caine...

* Conform art. 31 al.(1) lit.b) din HG 1210/2003, "sedintele comisiei de disciplina sunt publice" cu exceptia cazului in care "presedintele comisiei de disciplina a solicitat ca acestea sa nu fie publice pentru motive temeinic justificate".  
.

Niciun comentariu: