luni, 10 noiembrie 2014

Pe gheata subtire ...



Remarc in ultimul timp o frenezie secesionista fara precedent care bantuie Transilvania si Banatul. Sub diferite pretexte, activisti de toate culorile cer - direct sau pe ocolite - separarea Transilvaniei si Banatului de Romania.  
Interesant este ca in afara agentilor de influenta furajati de Soros si a renegatilor de genul maimutoiului din Cluj care s-a saturat de Romania au iesit in strada si activistii catorva partide plus un numar semnificativ de tineri rataciti.
Laitmotivul acestei miscari poate fi rezumat astfel : vinovati de toate relele si lipsurile pe care le induram sunt romanii din exteriorul Arcului Carpatic plus ideea fixa ca ardelenii le sunt superiori acestora din urma.  
Trec peste complexul de superioritate nejustificat, complex de superioritate abil insinuat si bine intretinut de neprietenii Romaniei ; fudulia tampa pute de la o posta si chiar nu merita descrieri argumentate. Ma opresc insa asupra primei idei repetate de papagalii lozincarzi si pun, cu titlu de exemplu, o intrebare la care poate raspunde orice sighisorean : vinovati de faptul ca orasul in care traim a ajuns feuda catorva parveniti lacomi si nesimtiti sunt "miticii de pe malurile Dambovitei" ? Astia sunt responsabili pentru indolenta si pentru apatia noastra ? Astia au ales un primar nevolnic si niste consilieri preocupati doar de burdihanele lor ? Astia ne obliga sa le suportam obrazniciile si impostura ?
...

A trecut mai putin de un secol de cand inaintasii nostri au reusit sa infaptuiasca Unirea. Mare parte dintre noi am uitat sau pur si simplu n-am aflat niciodata motivele care i-au determinat pe multi dintre ei sa-si verse sangele pentru infaptuirea acelui ideal. E timpul sa le rememoram sau sa le aflam. Pentru asta este suficient sa privim cu atentie ce se intampla cu romanii din Harghita si Covasna...


       P.S. Nu dau doi bani pe Ponta. E lipsit de demnitate, mincinos, fatarnic si coabitac pe deasupra. Mi se apleaca cand ii vad zambetu' ala fals si unsuros lipit de chip si cand ii aud miorlaitu' prefacut. De aici si pana la a-l vota pe Iohannis e insa cale lunga ... Chiar lasand la o parte povestea caselor cumparate din banii castigati din meditatii si povestea samsarlacului cu orfani, cum as putea ignora fețele care se ițesc din spatele lui ? Cum as putea avea incredere in țuțerii ticalosului de la Cotroceni ? Cum as putea sa votez alaturi de jigodia de Macovei ? Cum as putea trece peste faptul ca nemernicul de Tokes considera ca-i reprezinta interesele ? N-as putea niciodata ! Asa ca repet si eu ce-a zis Alina Dumitriu ... 
.

Niciun comentariu: