sâmbătă, 6 decembrie 2014

Prohodul politicianului Danesan



Posibil la ordin si probabil in preambulul campaniei electorale care sta sa-nceapa, endependentul Groza canta, unde altundeva decat in paginile Endependentului, prohodul politicianului Danesan (vezi aici).
Trec peste aspectele imorale ale acestui tip de demers "jurnalistic" - le-am amintit si le voi repeta cu alte ocazii - si intru pe fondul celor sustinute de acest pretins independent.

Pentru a exclude din capu' locului orice echivoc, mentionez ca nu am nici un fel de simpatie pentru primarul Danesan. A fost, in opinia mea, un politician indolent, lipsit de onoare si mult prea inclinat spre compromis (inclusiv prin ignorarea si incalcarea legii si prin nesocotirea intereselor reale si de durata ale comunitatii).
Cu toate astea, adevarul trebuie rostit integral, nu numai partile care convin celui care dispune de endependenti. Pentru corecta informare a celor pentru care adevarul conteaza, iata ce trece sub tacere Endependentul:

1. Cine este persoana care a determinat/impulsionat ancheta jurnalistica care a condus la procesul penal in urma caruia Danesan s-a ales cu o condamnare (ca si urmatoarea, informatii de oarecare notorietate in cercurile avizate).
2. Care sunt motivele reale pentru care respectiva persoana a determinat/impulsionat amintita ancheta (de mentionat ca aceste motive nu au avut a face nici macar tangential cu interesele legitime ale comunitatii sau cu scrupulozitatea si sunt esentiale pentru intelegerea corecta a celor intamplate ulterior).
3. Aspectele inedite (sa le zic asa) legate de instrumentarea dosarului in baza caruia a fost condamnat Danesan, asa cum au fost ele prezentate de specialistul DNA care a intocmit parte din lucrarile dosarului (vezi aici).
4. Cateva intamplari/coincidente dubioase si relativ notorii petrecute pe parcursul procesului.

Daca ridicolul Groza ar fi amintit, fie si numai in treacat, cate ceva si despre aceste categotii de fapte, filipica scrisa indreptata impotriva dusmanului celui mai endependent dintre endependentii sighisoreni (ma refer aici la inegalabilul luptator impotriva coruptiei locale Julian Sarbu) ar fi fost ceva mai credibila.

Ca sa intelegeti bine josnicia intreprinderii, va propun sa va intrebati daca Primaria Sighisoara a devenit "un cuib de viespi, (...) un grup infracțional organizat, din care fac parte atât funcționari publici cât și consilieri locali, toți uniți în cuget și simțiri întru devalizarea patrimoniului (local, n.m.)" numai dupa taierea accesului incoruptibilului Sarbu la "patrimoniu" si dupa matrasirea acestuia de la conducerea organizatiei locale a PSD sau o fi fost "un cuib de viespi si de infractori" si atunci cand Sarbu era bine racordat la "patrimoniu" si parte integranta din grup ?     
...

Acum, ca povestea primarelui Danesan pare ca se apropie de final, astept cu interes sa vad cand si cum va solutiona DNA sesizarile subsemnatului cu privire la alte manopere posibil infractionale la care acesta si-a adus, de-a lungul timpului, contributia (cum ar fi refuzul de a aplica HCL 128/2011, prelungirea Contractului de concesiune 4/12.171/13.06.2005 s.a.m.d.) .

Ce crunta ironie a sortii ar fi ca peste 3-4 ani sa asistam la reeditarea povestii ... 
.

Niciun comentariu: